STRAŠNO! TRI SLEPE OSOBE OPLJAČKANE U SARAJEVU: Ukradeni im mobilni i novac, ali su se tu onda našli ovi hrabri momci...
Foto: Profimedia

bezobrazluk

STRAŠNO! TRI SLEPE OSOBE OPLJAČKANE U SARAJEVU: Ukradeni im mobilni i novac, ali su se tu onda našli ovi hrabri momci...

Bosna i Hercegovina -

Tri slepe osobe iz Osijeka su tokom proteklog vikenda opljačkane u centru Sarajeva, ali zahvaljujući reakciji radnika obezbeđenja u Centralnoj banci ukradeni mobilni telefoni i novac vraćeni su žrtvama.

Slepe osobe iz Hrvatske učestvovale su u Sarajevu na Prvom međunarodnom turniru u govornom pikadu, a nakon završenog zvaničnog dela odlučili su, u pratnji dve osobe iz Sarajeva, da se prošetaju, kada su ih opljačkali džeparoši i uzeli im novčanike i mobilne telefone specijalizovane za slepe osobe, prenosi Klix.

"Ubrzo nakon što su shvatili da im nema mobilnih i novčanika, u prostorijama udruženja se pojavio čovek koji je pitao da li im je nešto ukradeno. Oni su potvrdili i ostali bez teksta kada im je čovek rekao da će im mobilni i novčanici biti vraćeni", rekao je sekretar Sportskog društva slepih i slabovidih Zoran Djukić.

Ispostavilo se da je reč o radniku koji radi na obezbeđenju u Centralnoj banci koji nije bio na dužnosti, a koji je prilikom šetnje primetio kako sumnjive osobe prate slepe i odlučio da ih prati.

U međuvremenu je obavestio policiju koja je džeparoše uhvatila na Skenderiji, a on je otišao u Udruženje kako bi javio žrtvama krađe.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track