NEVREME POHARALO SRPSKU: Jaka kiša praćena gradom pogodila Banjaluku! Na udaru i Novi Grad i Prijedor!
Foto: RTRS

opasno

NEVREME POHARALO SRPSKU: Jaka kiša praćena gradom pogodila Banjaluku! Na udaru i Novi Grad i Prijedor!

Bosna i Hercegovina -

Banjaluku je oko 16.00 časova pogodilo jako nevreme praćeno velikom količinom padavina i grmljavinom. U Mesnoj zajednici Kola padao je led, prenose Nezavisne novine.

Danas je bio upaljen žuti meteoalarm za pljuskove i grmljavinu, a prema progonozi meteorologa razvedravanje se očekuje tokom večeri.

Obilna kiša u popodnevnim časovima stvorila je bujice na području Krupe na Vrbasu.

Zbog intenzivnih padavina, u Prijedoru je tokom popodneva i večeri došlo do rasta bujičnih vodotoka koji su poplavili nekoliko podrumskih prostorija i zaplavili jedan broj stambenih objekata.

I Novi Grad zahvatilo je jako nevreme, praćeno kišom i grmljavinom, pa je u centralnom delu opštine bilo zaplavljenih ulica jer odvodi nisu mogli primiti svu vodu, a u seoskom području mestimično su se stavarale bujice.

Osim jake kiše koja je počela oko 16.00 časova, u pojedinim delovima opštine padao je grad. Nevreme je trajalo četrdesetak minuta.

Јako nevreme pogodilo je danas i Kostajnicu.

Јaka kiša, praćena grmljavinom i vjetrom zahvatila je Istočno Sarajevo u poslepodnevnim časovima. U delovima federalnog Sarajeva jake padavine izazvale su poplave.

Kurir.rs/RTRS

Foto: RTRS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track