Najnovije vesti

SABAHUDIN ZA BAJRAM POMOGAO SIROMAŠNOJ PRAVOSLAVNOJ PORODICI: Otac im je umro, žive u bedi, a kada je ovaj musliman čuo za njihovu priču, odlučio je da im sagradi kuću (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

humanost

SABAHUDIN ZA BAJRAM POMOGAO SIROMAŠNOJ PRAVOSLAVNOJ PORODICI: Otac im je umro, žive u bedi, a kada je ovaj musliman čuo za njihovu priču, odlučio je da im sagradi kuću (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Slobodanka Demonjić iz Dragalovaca, u BiH, sa decom živi veoma teško. Muž joj je nedavno preminuo, a ona sada izdržava troje maloletne dece sa samo 150 maraka jednokratne godišnje pomoći.

Pokojni Slobodankin muž je na sve načine pokušavao da zaradi novac kako bi prehranio porodicu i da nađe posao. Radio je sve poslove, gde god je mogao da zaradi neki novac.

Uprkos teškim uslovima u kojima žive, njena deca su dobri i uzorni đaci. Ćerka Nataša se već dve godine bavi atletikom, a do sada je osvojila čak šest medalja.

Slobodanka Demonjić
Slobodanka Demonjićfoto: Facebook/Printscreen

Međutim, nedavno im se sreća osmehnula, a pomoć je stigla od Sabahudina Sinanovića.

Baš tokom Ramazana, primetio je njihovu priču i odlučio da svoj prvi poklon za Bajram odnese ovoj porodici.

"Ja ne vidim tu razliku, da li je to čovek pravoslavne vere, katoličke ili muslimanske. Samo hoću da vidim kome je pomoć sada najpotrebnija, i gde mogu da pomognem. Mene ne interesuju te granice", rekao je on.

Porodicu Demonjić je obradovao namirnicama i obućom, ali glavni problem ostaje dom jer kuća u kojoj žive nije njihova.

Sabahudin je obećao Slobodanki da će se potruditi da pokrene humanitarnu akciju kako bi se izgradila kuća za ovu porodicu.

Inače, nije mu prvi put da ovako pomaže.

foto: Facebook/Printscreen

"Možda sam nekada i ja bio u ovakvoj situaciji, kao što je nažalost ova porodica", rekao je.

Sabahudin je nakon Bajram namaza upitao efendiju da li on svoj bajramski poklon može da da ljudima druge veroispovesti. Hodža mu je odgovorio da mu se onda "duplo piše".

Kurir.rs/Regija Doboj vijesti Foto: Facebook/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...