DODIK SA LAVROVOM U SANKT PETERBURGU: Ojačaćemo naftnu industriju Republike Srpske (VIDEO)
Foto: Instagram/Printscreen

sastanci u rusiji

DODIK SA LAVROVOM U SANKT PETERBURGU: Ojačaćemo naftnu industriju Republike Srpske (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik boravi u Sankt Peterburgu gde se sastao sa Sergejom Lavrovom, ministrom inostranih poslova Rusije.

Dodik je pre sastanka poručio da će sa Lavrovom razgovarati o saradnji Republike Srpske i BiH sa Rusijom, globalnim i regionalnim pitanjima i da će ga upoznati o zastojima u formiranju vlasti na nivou BiH.

"To šteti rejtingu BiH u svetu i, umesto da pričamo o nekim važnim investicijama i slično, moram trošiti vreme da objašnjavam zašto je neko odlučio da ignoriše formiranje vlasti", rekao je Dodik.

Jedna od novina jeste da će biti formirana radna grupa koja će se baviti razvojem novih tehnologija.

"Upoznali smo domaćine da smo u okviru nove organizacije Vlade formirali posebno ministarstvo koje se time bavi. Verujem da će radna grupa dati rezultat do dolaska gubernatora u Banjaluku kojeg očekujemo u toku jeseni.

Lavrov je govorio o kretanju globalnih odnosa, što može da bude i dobar orijentir za nas. Mi radimo na planu ekonomije, jačanju i očuvanju kapaciteta naftne industrije Republike Srpske. Verujem da ćemo u tome uspeti", istakao je Dodik.

U Sankt Peterburgu se sastao i sa šefom katarske diplomatije Muhamedom binom Abdulrahmanom al Tanijem.

Katarska strana je zainteresovana za izgradnju hotela u BiH, za uvoz poljoprivrednih proizvoda iz BiH i industrijskih roba.

Kurir.rs/Atvbl.com Foto: Instagram/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track