TUŽILAC TRAŽI PRITVOR ZA BIVŠEG MINISTRA SRPSKE: Seksualno zlostavljao devojčicu (13) i pretio joj da nikome to ne govori (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

profesor napasnik

TUŽILAC TRAŽI PRITVOR ZA BIVŠEG MINISTRA SRPSKE: Seksualno zlostavljao devojčicu (13) i pretio joj da nikome to ne govori (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je Okružnom sudu da bivšem ministru prosvete i redovnom profesoru Filološkog fakulteta banjalučkog Univerziteta, Nenadu Suziću, (69) bude određen pritvor zbog postojanja osnova sumnje da je počinio obljubio maloletnicu (13).

Sumnjiči da je seksualno zlostavljao devojčicu duži period tako što ju je dodirivao po raznim delovima tela i govorio joj kako to ne sme nikome da kaže.

Pritvor za Suzića je predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da ometa krivični postupak uticajem na svedoke i zbog toga što je reč o krivičnom delu za koje je moguće izreći kaznu zatvora od 10 godina ili težu kazna.

Pritvor je predložen i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda, odnosno, uznemirenjem javnosti.

Suzić je uhapšen u sredu, a u četvrtak je predat tužilaštvu.

Inače, on je redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, a bio je ministar prosvete Republike Srpske. Što je još šokantnije u celom slučaju, Suzić je magistrirao upravo na temi o moralnom vaspitanju.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja