Najnovije vesti

DODIK ODBIO DA PRIMI ODLAZEĆU AMBASADORKU NEMAČKE: Radili ste protiv interesa srpskog naroda i Republike Srpske
Foto: Profimedia

jasno

DODIK ODBIO DA PRIMI ODLAZEĆU AMBASADORKU NEMAČKE: Radili ste protiv interesa srpskog naroda i Republike Srpske

Bosna i Hercegovina

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik obavestio je ambasadorku Nemačke u BiH Kristijan Homan da ne može udovoljiti njenom zahtevu za oproštajnim susretom s obzirom da je nije primio ni u posetu prilikom njenog stupanja na dužnost.

"Pored toga, kao ambasador Savezne Republike Nemačke u BiH u protekle više od tri godine radili ste na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same BiH i njenog Ustavom predviđenog uređenja", istakao je Dodik u pismu upućenom Homanovoj, prenela je Srna.

 

On je naveo da je bilo očekivano da Homanova, kao predstavnik zemlje koja na ovim prostorima nosi teško istorijsko breme, pokaže više razumevanja i diplomatskog senzibiliteta u svom radu.

 

"Međutim, Vaši javni nastupi i diplomatske aktivnosti tokom boravka u Sarajevu bili su politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimereni o čemu ću obavestiti i najviše predstavnike Savezne Republike Nemačke", istakao je predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH.

 

Dodik je naglasio da veoma ceni napore Savezne Republike Nemačke da svojim iskustvima i pomoći doprinese procesu pomirenja i izgradnje trajnog mira na celom prostoru Balkana, ali sa žaljenjem mora da konstatuje da ona nije bila adekvatan predstavnik takve jedne Nemačke.

 

Kurir.rs/Sputnjik Srbija
Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...