Najnovije vesti

DODIK: Orban jasno poručio da će se Mađarska više orijentisati na saradnju sa Republikom Srpskom
Foto: Szilard Koszticsak/MTI via AP

sastanak

DODIK: Orban jasno poručio da će se Mađarska više orijentisati na saradnju sa Republikom Srpskom

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je sinoć da je mađarski premijer Viktor Orban jasno poručio da je potrebno jačati odnose sa BiH s tim što će se Mađarska daleko više orijentisati na saradnju sa Republikom Srpskom.

 

On je nakon završene zvanične posete Budimpešti rekao da je sa Orbanom vodio otvoren razgovor i dogovorio saradnja, prenosi RTRS.

Dodik je istakao da je veoma važno da su Srbija i Mađarska rešile odnos u pravcu podrške nacionalnim manjinama, kao i da je to doprinelo "relaksaciji sveukupnih odnosa".

 

"Orban smatra da je to osnova za uspostavljanje dobrih odnosa sa Republikom Srpskom i nastavak saradnje sa Sarajevom", rekao je on.

Prema njegovim rečima, sadašnja slika Mađarske rezultat je Orbanove odgovorne politike.

 

"Orban je nasledio situaciju u kojoj je Mađarska bila pred bankrotom, ali su prošli kroz teške reforme i danas je međarska ekonomija jedna od četiri rastuće ekonomije u EU. Mađarska ima kontinuitet rasta i beleži smanjenje stope nezaposlenosti. Sve je to rezultat odgovorne politike Viktora Orbana koji nije oklevao da preduzme sve što je bilo neophodno u korist mađarskog naroda i države", rekao je Dodik.

 

Kako je rekao, građani Mađarske su to prepoznali, a zvaničnici Republike Srpske čine isto.

"Zaštita Republike Srpske je osnov naše politike. Mi u tome nismo imali sagovornike na Zapadu, ali sada sa sigurnošću možemo da kažemo da se to promenilo i da nailazimo na razumevanje", rekao je Dodik.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Szilard Koszticsak/MTI via AP)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...