PRETRESI U SARAJEVSKOJ OPŠTOJ BOLNICI: Privedeni lekari za koje se sumnja da su novac za participaciju zadržavali za sebe
Foto: Profimedia

akcija hirurg

PRETRESI U SARAJEVSKOJ OPŠTOJ BOLNICI: Privedeni lekari za koje se sumnja da su novac za participaciju zadržavali za sebe

Bosna i Hercegovina -

Pripadnici MUP-a KS pretresli su Opštu bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Kako se saznaje, na saslušanje će biti privedeni Dragiša Đogović, specijalista opšte hirurgije, Emir Baraković i Haris Pandža.

Direktor bolnice Zlatko Kravić potvrdio je da su pretresi obavljeni, ali je naglasio da niko nije kriv dok se to ne dokaže.

"Mnogo je više povika na zdravstvo nego što lekari primaju mito. Tačno je da postoje lekari koji primaju mito i koji se bave korupcijom i zagovornik sam toga da to treba što pre iskoreniti. Takve ljude treba izbaciti iz zdravstvenog sistema. Ako se dokaže da je iko uzimao mito, ja ću biti rigorozan, koliko god mi to zakon dozvoljava", kazao je Kravić.

Akcija je sprovedena zbog sumnje da su ovi lekari deo novca, koji treba da se uplaćuje na blagajnu za participaciju, zadržavali za sebe. Još traju provere.

"Prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a KS, uz asistenciju Obaveštajno-sigurnosne agencije BiH, rano jutros započeli su akciju kodnog naziva 'Hirurg' zbog zloupotrebe položaja ili ovlašćenja i primanje dara ili drugog oblika koristi", potvrdila je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track