Najnovije vesti

MLADENCI IZ TRAVNIKA ODRŽALI ČAS CELOM REGIONU! Nije važno ko se krsti, a ko klanja! Nas su podelili žicom, ali ljubav nema granice!
Foto: Facebook/Elisabeth Ella Hrgić Dagoja

LJUBAV PROTIV PODELA

MLADENCI IZ TRAVNIKA ODRŽALI ČAS CELOM REGIONU! Nije važno ko se krsti, a ko klanja! Nas su podelili žicom, ali ljubav nema granice!

Bosna i Hercegovina

Elizabet Hrgić i Inas Dagoja venčali su se u travniku 22. juna, a dirljivi status koji je mlada postavila na Fejsbuku potresao je ceo region.

Ona je postavila jednu od fotografija s venčanja, koju su snimili pred ogradom u podeljenom dvorištu dveju škola u koje su išli: Elizabeta u Katolički školski centar "Petar Barbarić", a Inasa u Mešovitu školu "Travnik".

Njihova fotografija nastala na dan venčanja proširila se celom BiH i susednim zemljama, a u trenutku pisanja ovog teksta ima 6.000 lajkova i hiljadu šerova.

"Nas dvoje. Svako ispred svoje škole koju smo pohađali. U jednom dvorištu, podeljenom na dva sveta. U jednom dvorištu, kojeg oni veliki pregradiše ogradom. Ogradom za koju su nas uverili da su oni preko puta drugačiji, zlobniji, ništaviji. I mi kao mali smo im možda i verovali. Ali šta znači jedna ništavna žica, komad armature, koja u očima velikih jamči zaštitu, što znači, pored ljubavi", započela je Elizabet svoju objavu na Fejsu.

foto: Printscreen Facebook/Elisabeth Ella Hrgić Dagoja

"Ljubavi koja ruši granice, barijere, predrasude, ponos. Ljubavi koja u onom drugom vidi čoveka. Čoveka sa srcem i dušom, satkanog od krvi i mesa, sa hiljadu i jednom vrlinom i manom. Čoveka kojeg je onaj Najveći satkao od najljepših mogućih niti. Mi smo se prepoznali. Nevidljiva ruka odabrala je nas dvoje da volimo, ljubimo, opraštamo, gradimo neke bolje svjetove, imamo i učimo decu pravim i istinski ljudskim vrednostima.

Danas sam zahvalna na svemu. Na dve škole. Na ogradi. Na preprekama i barijerama. Jer spoznati ljubav, ljubiti i biti ljubljen, znači gasiti mržnju u sebi, opraštati, graditi mostove koje u čoveku vide čoveka.

Nas dvoje, deca, sa ove i one strane, naše i njihove ograde, želimo vam da pored sebe imate nekoga tko će u vama probuditi ljubav i od vas učiniti najsrećniju i najljubljeniju osobu na svijetu. Onako kako smo to nas dvoje učinili za sebe. Radujte se svakom novom danu i učite decu da su sva ista, da nije važno jesmo li crni ili beli, krstimo li se ili klanjamo. Učite decu da budu dobri ljudi, koji onim velikim neće verovati da je ograda zaštitita te da i sa one druge strane rastu dobra, talentovana, duhovita i puna ljubavi deca", zaključila je Elizabet dirljivu objavu.

Kurir.rs/24sata.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...