STEKNI BAR JEDNOG NOVOG PRIJATELJA! UČITELJICA IZ KALESIJE DOMAĆIM ZADATKOM ODUŠEVILA REGION: Poruka koju je ostavila đacima pred letnji raspust je POSEBNO VAŽNA (FOTO)
Foto: Profimedia, Printscreen Facebook

i odrasli bi mogli da je poslušaju

STEKNI BAR JEDNOG NOVOG PRIJATELJA! UČITELJICA IZ KALESIJE DOMAĆIM ZADATKOM ODUŠEVILA REGION: Poruka koju je ostavila đacima pred letnji raspust je POSEBNO VAŽNA (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Društvenim mrežama već nekoliko dana kruži domaći zadatak za letnji raspust koji je svojim učenicima zadala učiteljica iz Kalesije. Selma Mešić-Hasanović, učiteljica kombinovanog odeljenja s učenicima 1. i 2. razreda u OŠ „Kalesija“, nije ni slutila da će njen potez izazvati ovoliku pažnju.

Naime, u zadatku piše: Vidi bar jedan izlazak Sunca; nauči da igraš neku novu društvenu igru; ostani u kontaktu s nekim od svojih drugova iz razreda; napravi sebi jednu ogrlicu ili narukvicu; kupaj se u bazenu; poseti neki grad ili selo koje ne poznaješ;, gledaj oblake; stekni bar jednog novog prijatelja; vozi bicikl; hodaj neko vreme bos/a po travi; pročitaj barem dve knjige i poneki strip; oboji i ukrašavaj kamenje; kad god ti je dosadno – čitaj; poseti neku biblioteku; reci nekome da ti je drag/a; smej se dok te stomak i obrazi ne zabole...

"Zadala sam to učenicima jer sam smatrala, znajući ih, da im takav domaći treba. Zadatke sam našla na internetu i malo prilagodila uzrastu svojih učenika", kaže Selma.

Na kraju domaćeg zadatka, učiteljica je napisala: "I zapamtite: ne učimo za ocene, već za život. Samo napred i bori se da jednog dana postaneš ono što želiš".

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Facebook/Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track