SVEŠTENIK UHAPŠEN U VIŠEGRADU SA EKSPLOZIVOM! Policija pronašla i mine, municiju, kapisle i telefone!  Paravan mu bila rođena deca (FOTO)
Foto: RTRS

akcija lotika

SVEŠTENIK UHAPŠEN U VIŠEGRADU SA EKSPLOZIVOM! Policija pronašla i mine, municiju, kapisle i telefone! Paravan mu bila rođena deca (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

U akciji policije Republike Srpske "Lotika“, usmerenoj na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem, uhapšen je Bojan Glišić iz Višegrada.

Kod njega je pronađen eksploziv.

Nezvanično, reč je o svešteniku Srpske pravoslavne crkve sa eparhijom u Višegradu. Bojan Glišić je osumnjičen je da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet eksplozivnih materija.

foto: RTRS

Pretresane su tri lokacije, dve u Rogatici i jedna u Višegradu, a pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, mina –MRUD, više komada municije različitog kalibra i SIM kartica i mobilnih telefona.

foto: RTRS

Akciju su proveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS na području općina Rogatica i Višegrad, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Uhapšeni se nalazi na krim-obradi, pa će tokom dana biti sproveden u nadležno tužilaštvo.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track