DETALJI INCIDENTA SA ERDOGANOVIM OBEZBEĐENJEM U SARAJEVU: Dva policajca su povređena, a evo ko pokušava da prikrije otvoreno pesničenje!
Foto: AP / Presidential Press Service/ Pool

bahatost na aerodromu

DETALJI INCIDENTA SA ERDOGANOVIM OBEZBEĐENJEM U SARAJEVU: Dva policajca su povređena, a evo ko pokušava da prikrije otvoreno pesničenje!

Bosna i Hercegovina -

Obezbeđenje predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana je na Sarajevskom aerodromu povredilo dvojicu graničnih policajaca, prenose lokalni mediji.

Ovo je za Oslobođenje i TV1 potvrdio jedan od očevidaca koji nije želeo da mu se otkriva identitet. Prema njegovoj verziji, jedan od graničnih policajaca je u pokušaju da spreči članove Erdoganovog obezbeđenja da ne pređu dogovorenu zabranjenu liniju, tokom sletanja aviona u kojem se nalazio turski predsednik dobio udarac pesnicom u glavu.

U želji da pomogne kolegi, drugi granični policajac je dobio udarac laktom. Iako u Graničnoj policiji BiH ovo nije zvanično potvrđeno, ovaj izvor navodi da je reč o policajcu Kemi iz obezbeđenja VIP ličnosti i Muhidinu zvanom Munja.

Kao tvrdi izvor ovog lista, reagovalo je i Erdoganovo obezbeđenje iz aviona.

Oni su navodno sa dugim cevima opkolili pripadnike granične policije. U tim trenucima situacija je bila toliko napeta da je bilo kakav nepromišljen potez mogao da dovede i do krvoprolića.

U tom tonu juče je bila i zvanična izjava direktora Granične policije BiH Zorana Galića.

"Pohvaljujem reakciju Jedinice Granične policije BiH jer da oni nisu bili profesionalni i na nivou na kojem trebaju biti, došlo bi do otvorenog sukoba".

Zvanične sagovornike je, kažu, bilo teško naći ali mediji navode da im je pouzdano potvrđeno da incident nije bio samo verbalni, već da se ispred piste bukvalno desila tuča.

Takođe se na vodi da nije tajna da u Graničnoj policiji BiH postoje nacionalne podele među rukovodećim kadrovima, pa se pretpostavlja kako predstavnici bošnjačke komponente imaju zadatak da pokušaju da umanje i zataškaju ceo slučaj.

Tome u prilog ide i informacija da je direktor Granične policije BiH Zoran Galić o svemu obaviješten skoro tri sata kasnije.

List navodi i da postoji video snimak celog incidenta koji bi trebalo da bude dovoljan nadležnima da utvrde šta se tačno desilo. Nakon toga, navode, javnost zaslužuje da bude objektivno informisana jesu li pripadnici obezbeđenja turskog predsjednika povredili protokol, ali i zakone BiH.

Kurir.rs / Oslobođenje.ba

Foto: AP / Presidential Press Service/ Pool

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track