U POTOČARIMA KOMEMORACIJA ŽRVAMA IZ SREBRENICE: Namaz i ukop još 33 tela, skup protiče mirno
Foto: Printscreen YouTube/Klix.ba

24. GODIŠNJICA

U POTOČARIMA KOMEMORACIJA ŽRVAMA IZ SREBRENICE: Namaz i ukop još 33 tela, skup protiče mirno

Bosna i Hercegovina -

Na području Potočara, kod Srebrenice, gde se danas održava komemorativni skup Bošnjacima stradalim pre 24 godine, sve se odvija mirno i u skladu sa planom Štaba akcije "Srebrenica 2019", kaže portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Be-ha mediji listom javljaju da je u toku obeležavanje 24. godišnjice "genocida", a bošnjački političari i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko traže da se zločin nad bošnjacima u Srebrenici proglasi genocidom.

Posle zvaničnog, otpočeo je verski deo komemoracije, tokom kog će biti sahranjena još 33 tela.

Bobar kaže da Štab akcije "Srebrenica 2019", koji rukovodi obezbjeđenjem skupa, zasjeda od ranih jutarnjih časova, podsjetivši da su u Štabu prosutni i predstavnici drugih bezbjednosnih agencija i međunarodnih organizacija.

foto: Printscreen YouTube/Klix.ba

"Na osnovu dosadašnjih informacija, do 10.00 časova na područje Potočara stiglo je 189 autobusa i 2.400 automobila. Saobraćaj se odvija normalno i bez zastoja", rekao je Bobar i dodao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske glavno za obezbeđenje skupa.

"Sve policijske strukture koje su angažovane, imaju dobru saradnju, a sve sa ciljem da današnja komemoracija protekne mirno i bez incidenata", rekao je Bobar.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track