BURNO U MOSTARU: Radnici propalog Aluminija se okupili ispred centrale HDZ i viču Čoviću DRAGANE, LOPOVE! Pridružilo im se i oko 1.000 građana (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

kivni na dragana čovića

BURNO U MOSTARU: Radnici propalog Aluminija se okupili ispred centrale HDZ i viču Čoviću DRAGANE, LOPOVE! Pridružilo im se i oko 1.000 građana (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Protest 50-ak radnika Aluminija ispred zgrade centrale HDZ-a u Mostaru u međuvremenu je prerastao u masovnije okupljanje građana ispred ovog objekta.

Prema procenama, okupilo se više od 1.000 ljudi, a čuju se i povici "Lopovi" i "Dragane, lopove".

Radnici su zapalili i sveće ispred zgrade HDZ-a želeći da simbolizuju kraj mostarskog kombinata u čijim pogonima je u noći s ponedeljka na utorak isključena struja. Ovaj skup obezbeđuju jake policijske snage.

Romeo Biokšić iz Nezavisnog sindikata zaposlenih kaže kako su ih zvali na sastanak u krug Aluminija, ali da oni to ne žele.

"Želimo da s predstavnicima sindikata održi sastanak kako je dogovoreno. Nemam reči za Čovićevo ponašanje. Žalosno", rekao je Biokšić.

Dragan Čović
Dragan Čovićfoto: EPA/Koča Sulejmanović

Naime, lider HDZ-a Dragan Čović je umesto prvobitnog dogovora odlučio jutros da se u zgradi Aluminija sastane s menadžmentom, Nadzornim odborom i sindikatom Aluminija.

Sastanak predsednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i čelnih ljudi Aluminija završen je nešto pre 13 sati u Upravnoj zgradi mostarskog preduzeća.

Posle sastanka niko nije davao izjave za medije.

Zbog visokih cena električne energije Aluminij nekoliko poslednjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 200 miliona evra, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track