BRUKA NA VRHU PLANINE VISOČICE: Okrenuli jagnje na ražnju kod srednjevekovnih stećaka koji su pod zaštitom države! Trljamo oči i ne možemo da verujemo! (FOTO)
Foto: Facebook/Haris Bašić

napravili vašar na pogrešnom mestu

BRUKA NA VRHU PLANINE VISOČICE: Okrenuli jagnje na ražnju kod srednjevekovnih stećaka koji su pod zaštitom države! Trljamo oči i ne možemo da verujemo! (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Na Fejsbuku su se pojavile fotografije koje ilustruju sramotan prizor na vrhu planine Visočice.

Naime, izvesni Haris Bašić je krenuo sa turom u obilazak lokaliteta gde se nalazi i nekropola stećaka Poljice, stara nekoliko vekova.

Nekropola je proglašena nacionalnim spomenikom BiH, ali pojedince nije sprečilo da okrenu jagnje na ražnju.

I ne samo to. Osim jagnjeta na ražnju u samoj blizini stećaka je parkirano i vozilo pa je ovaj prostor pretvoren u izletište. Nisu došli nepripremljeni, pa su imali ražanj sa motorom koga pokreće akumulator iz automobila.

"Idemo na turu prema Džamiji, najvišem vrhu Visočice. Kako se približavamo, trljamo oči i ne možemo da verujemo da vidimo terenac kako stoji u blizini stećaka. Taman navikneš oči na terenca, kad još veći šok, janje na ražnju na mestu koje ima dušu, koje je deo naše istorije, stećci pod zaštirom države upisani u UNESKO. Ovo sam morao da stavim u album jer vidim da su neki ubeđeni da sam objavio fotografiju u fotošopu. Za informaciju ovo je ekipa iz Konjica", napisao je Bašić.

Inače, na nadmorskoj visini od 1691 metar kod Velikog jezera na Visočici nalazi se nekropola Poljice s ukupno 49 stećaka.

Kurir.rs/Klix.ba/Doznajemo Foto: Facebook/Haris Bašić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja