NOVINAR MILJAN KOVAČ UHAPŠEN NA GRANIČNOM PRELAZU: MUP Srpske za njim raspisao međunarodnu poternicu zbog napada na policajce
Foto: Youtube/Printscreen

tragalo se za njim od 25. decembra

NOVINAR MILJAN KOVAČ UHAPŠEN NA GRANIČNOM PRELAZU: MUP Srpske za njim raspisao međunarodnu poternicu zbog napada na policajce

Bosna i Hercegovina -

Novinara Miljana Kovača po međunarodnoj poternici uhapsili su pripadnici Granične policije BiH, koji su ga potom predali Policijskoj upravi Banjaluka.

Kovač je uhapšen nakon što je MUP RS za njim raspisao poternicu zbog napada na policajce u sukobu građana i policije na Trgu Krajine 25. decembra prošle godine, tokom protestnog skupa "Pravda za Davida".

Za Kovačem se tragalo još od 25. decembra prošle godine, a osumnjičen je za krivična dela "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje".

U saopštenju je navedeno da je Policijska uprava Banjaluka dostavila banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izveštaj protiv devet ljudi zbog sumnje da su 25. decembra napali policajce.

Još su naveli da će sve dalje mere i radnje prema Kovaču biti preduzete u koordinaciji i pod nadzorom dežurnog okružnog javnog tužioca.

Kurir.rs/Beta Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track