Najnovije vesti

MEČE MAŠA HIT NA OZRENU: Traži ključ pod otiračem od kolibe u kojoj je hrana (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook Tubić Petar-Tuba

briga o životinjama

MEČE MAŠA HIT NA OZRENU: Traži ključ pod otiračem od kolibe u kojoj je hrana (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Tromesečna medvedica Maša ostala je bez majke nakon što su je ubili krivolovci, ali je uz pomoć humanitarnih ljudi dobila novi privremeni dom.

Njena nova adresa je jezero Krčmarica u Gornjoj Paklenici, gde je prihvatio predsednik Gradske boračke organizacije Doboj Petar Tubić .

"Naučila je već mnoge stvari, pa tako zna da ispod otirača držim ključ od kolibe u kojoj je hrana. Još uvek se ponaša kao beba, pa joj je flašica sa mlekom osnovna za ishranu. Za jedan obrok pojede od tri do četiri flašice mleka sa medom i mlevenim keksom", priča Petar Tubić.

On trenutno sprema stanište za meče jer će do zime porasti.

"Nismo se još "dogovorili" da li će prespavati zimski san", priča Petar, koji je zamolio sve humane ljude da se uključe u akciju i da uz pomoć gradskih vlasti i ljubitelja životinja zbrinu Mašu do njenog konačnog udomljavanja.

Što se tiče Dobojlija i Ozrenaca, oni bi voleli najviše da se na ovom području oformi stanište za medvede i da Maša u stvorenim uslovima ostane na ovim prostorima.

Tubić je na Okolištima u Gornjoj Paklenici u Sportskom omladinskom centru adrenalina i turizma, kojim takođe rukovodi, Maši našao novi dom. Ona se u ove tople dane kada nema kupača radnim danima redovno kupa u njihovom jezeru.

(Kurir.rs/Novosti.rs/Lj. Đurić/Foto: Printscreen Facebook Tubić Petar-Tuba)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...