SKANDAL U CIK BIH: Zbog prevelikog stresa organizovan kurs JOGE, a šokantno je bilo i objašnjenje za one koji nisu hteli da idu!
Foto: Avaz.ba, Profimedia

bruka

SKANDAL U CIK BIH: Zbog prevelikog stresa organizovan kurs JOGE, a šokantno je bilo i objašnjenje za one koji nisu hteli da idu!

Bosna i Hercegovina -

Često čujemo da je stres jedan od najvećih pretnji zdravlju, a mnogi ne znaju kako da se izbore s ovim problemom današnjice. Naročito ako žive u BiH i ako su uzroci njihovog stresa neimaština i nedostatak posla.

Ali, to ne važi za sve. U Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH, državnoj instituciji na budžetu, čijih je sedam članova godinama na tim pozicijama i imaju mesečne plaće oko 2.500 evra, znaju kako se osloboditi stresa.

Naime, kako saznaje Avaz, u CIK-u je uoči proteklih izbora održan kurs joge za članove i zaposlene, i to kao jedan vid terapije protiv stresa.

Kako je navedeno u pozivnom dopisu upućenom na adrese skoro svih zaposlenih CIK-a, u koji je Avaz imao uvid, kurs je održan uz saglasnost tadašnje predsednice Irene Hadžiabdić.

"Od 11 do 13 sati održaće se dvosatni kurs joge kao vid antistres terapije. Ukoliko želite prisustvovati kursu, molimo da ponesete adekvatnu odeću, prostirku ili veći peškir, vodu, i dobro raspoloženje ", navedeno je u dopisu.

Kako saznaje Avaz od izvora upućenog u sve tajne ovog kursa, pozivu da nauče osnove joge odazvala se većina članova CIK-a, kao i službenika, a kurs je održan u Centru za edukaciju koji se nalazi u sklopu te institucije i za čiju je gradnju i opremanje izdvojeno više od 250.000 evra.

U dopisu je navedeno i da, s obzirom na to da je kurs održavan tokom radnog vremena, oni koji nameravaju da dođu na „antistres terapiju“ zamole „kolege da ih zamene na dva sata“.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track