DODIK: Nisu tačne SDA tvrdnje da smo potpisali  sporazum u kojem se pominje godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO!
Foto: Profimedia

demantuje

DODIK: Nisu tačne SDA tvrdnje da smo potpisali sporazum u kojem se pominje godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da su lažne tvrdnje koje su iznete u saopštenju SDA da su on i lideri HDZ Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović potpisali sporazum u kojem se pominje godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO (ANP) bilo u izvornom, bilo u modifikovanom obliku.

"Pozivam i njih u SDA i sve druge da pažljivo pročitaju tačku 3 sporazuma i uvere se da takva formulacija tamo ne postoji. Mi smo spremni da sprovedemo sporazum koji smo potpisali, ali nismo spremni da sprovodimo ono što neko tumači da smo potpisali", rekao je Dodik.

SDA je ranije danas saopštila da je jedino rešenje za prevazilaženje trenutnog zastoja u procesu evroatlantskih integracija i formiranju Saveta ministara usvajanje modifikovanog godišnjeg nacionalnog programa, koji je zakonska obaveza i deo sporazuma koji su potpisali lideri SDA, HDZ i SNSD.

Dodaje se da će odbijanje dijaloga i kompromisnog rešenja imati negativne posledice za proces formiranja Saveta ministara, nastavak evroatlantskih integracija i ukupnu situaciju u BiH.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track