ŠEF ŠPIJUNA BIH OSMAN MEHMEDAGIĆ OSTAJE BEZ DIPLOME: Inspekcija naredila hitno poništavanje zbog niza nepravilnosti
Foto: N1

MALVERZACIJE

ŠEF ŠPIJUNA BIH OSMAN MEHMEDAGIĆ OSTAJE BEZ DIPLOME: Inspekcija naredila hitno poništavanje zbog niza nepravilnosti

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Direktor Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH (OSA) Osman Mehmedagić, poznatiji kao Osmica, ostaje bez fakultetske diplome jer je Republička prosvetna inspekcija otkrila brojne nepravilnosti i naredila da ona odmah bude poništena.

Prema rešenju koje je doneo Inspektorat Republike Srpske 5. avgusta, naređeno je rektoru Univerziteta za poslovne studije Radovanu Klincovu da u roku od sedam dana poništi diplomu izdatu na Mehmedagićevo ime i da u Službenom glasniku Republike Srpske ovu diplomu proglasi ništavnom, piše Srpskainfo.

Klincov ističe da nema ovu informaciju jer su svi na fakultetu na godišnjem odmoru i da će se oglasiti kada se vrate na posao.

Mehmedagiću u novembru ove godine ističe mandat na čelu obaveštajne agencije i već se spekuliše da neće ostati na ovoj funkciji.

Početkom godine Tužilaštvo BiH je pokrenulo istragu o lažnim diplomama i tada su zatražili od svih bezbednosnih agencija da dostave diplome o završenom obrazovanju. Sve bezbednosne agencije su dostavili te podatke, osim OSA.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja