Najnovije vesti

PREDSEDNICA OPŠTINE DRVAR POZVALA HRVATE DA ODUSTANU OD PROSLAVE: Najavljeni događaj nikome neće doneti ništa dobro!
Foto: Printscreen: Youtube/RTRS vijesti

građani su uznemireni

PREDSEDNICA OPŠTINE DRVAR POZVALA HRVATE DA ODUSTANU OD PROSLAVE: Najavljeni događaj nikome neće doneti ništa dobro!

Bosna i Hercegovina

Predsednica drvarske opštine Dušica Runić pozvala je Kantonalni odbor HDZ-a u Livnu da odustane od najavljene proslave navodnog oslobađanja Drvara, ističući da je to uznemirilo Drvarčane i ostale Srbe u Livanjskom kantonu.

"Najavljeni događaj nikome neće doneti dobro, ni Srbima starosediocima, ni Hrvatima koji su se nakon 1995. godine doselili u Drvar", rekla je Runićeva Srni, prenosi RTRS.

 

Ona je ponovila da su stanovnici Drvara uznemireni i podsetila da je u ratovima 90-ih život izgubio veliki broj Srba iz Krajine.

 

"Mi Srbi iz ovog dela Krajine pretrpeli smo mnogo muke. Ne želimo ponovo tako nešto", rekla je ona i dodala da je Drvar oduvek bio srpski grad.

Istovremeno, ona je zahvalila srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku što je stao uz Srbe u Livanjskom kantonu.

 

"Ovom prilikom apelujem na sve Srbe, gde god bili, da stanu uz nas Srbe u Krajini, jer vekovima je Krajina bila srpska zemlja", rekla je ona.

 

Livanjski mediji objavili su da je na izbornoj skupštini Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno usvojena inicijativa za obeležavanje 24 godine od "oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara", uz predlog da obeležavanje bude uz vojne počasti i u prisustvu visokih zvaničnika, a centralna proslava najavljena je za 13. septembar u Drvaru.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen/Youtube

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...