Najnovije vesti

KARAMATIĆ O ČLANSTVU BIH U NATO: Da li su Bošnjaci svesni da će ako država uđe u NATO, morati da pošalju avione i da bombarduju muslimane! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/Radiotelevizija Herceg-Bosne

različito mišljenje

KARAMATIĆ O ČLANSTVU BIH U NATO: Da li su Bošnjaci svesni da će ako država uđe u NATO, morati da pošalju avione i da bombarduju muslimane! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Predsednik HSS BiH i član Predsedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH Mario Karamatić kaže da bošnjački politički predstavnici ne žele članstvo zemlje u NATO.

Prema njegovim rečima, to pitanje se koristi samo da bi se sprečio politički dogovor u BiH. Takođe tvrdi da sve bošnjačke NATO priče nemaju "nikakvog dodira sa stvarnošću".

 

"Što se tiče njihovog odnosa prema NATO, ne znam šta oni misle, da bi njih NATO branio od Hrvatske ili možda Belgije koju u poslednje vreme napadaju? Da li su Bošnjaci svesni da će ulaskom BiH u NATO pre ili kasnije doći u poziciju da neki avion ili helikopter BiH mora na neku grupu muslimana ispaliti Tomohavk rakete. To je ono što NATO danas radi. Dakle, ta njihova priča je samo razlog zbog čega se nešto ne dogovara", izjavio je Karamatić za Radio-televiziju Herceg Bosne.

On je rekao da hrvatski predstavnici u BiH žele da prate svoju maticu Hrvatsku, koja je članica EU i NATO, ali da istovremeno razumeju stav Srba koji žele da to pitanje usklađuju sa politikom Srbije.

 

Karamatić smatra da je pitanje slanja takozvanog godišnjeg nacionalnog plana ANP u NATO nepotrebno nametnuto kao pitanje svih pitanja u Predsedništvu BiH i da to "nema nikakve veze sa NATO", prenosi sarajevsko Oslobođenje.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen/Youtube

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...