SARAJKA AJLA PUŠTENA NA SLOBODU: Pripadnica vojske BiH je ranila muža, a onda su krenule da pljušte međusobne optužbe supružnika!
Foto: printscreen Facebook

izašla iz pritvora

SARAJKA AJLA PUŠTENA NA SLOBODU: Pripadnica vojske BiH je ranila muža, a onda su krenule da pljušte međusobne optužbe supružnika!

Bosna i Hercegovina -

Ajla Sadiković, vojnik Oružanih snaga BiH, koja se sumnjiči da je ranila supruga Denisa 24. juna u sarajevskom naselju Ciglane, puštena je na slobodu.

Ovu informaciju za Avaz.ba je potvrdio Izet Baždarević, advokat Sadikovićeve.

Ona je ranije ispričala da ju je maltretirao suprug. Kritičnog dana Denis je, prema njenim rečima, u jednom momentu desnom rukom zamahnuo prema leđima.

Isprepadana Ajla pomislila je da njen suprug ima pištolj za pojasom. U strahu da će je na kraju i ubiti, izvukla je svoj tetejac iz tašne i ispalila hitac. Ajla je svog supruga i dok su bili u vanbračnoj vezi prijavljivala zbog nasilja.

I nakon pucnjave supružnici nisu stali. Denis je za Avaz.ba tvrdio da nije siledžija.

"Ona je išla s namerom da me ubije. Jesam joj u automobilu kojim je došla gore pronašao dva računa iz hotela u kojem je bila s ljubavnikom. Bio sam ljut i ona se bojala moje reakcije, zato i je zapucala. Da policajac nije zagalamio "lezi", ona bi i drugi metak ispalila i verovatno me ubila", kazao je tada Denis Sadiković.

Nedugo posle Avaz.ba je došao u posed izjave Ajle Sadiković. Ona je navela da je Denis kockao i drogirao se te da je svoj život pokušao da sredi kada su počeli da žive zajedno, a njegova majka, koja radi za UN, sredila mu je posao u Africi.

"Denis je pozajmljivao novac i sve gubio kockajući. Ostala sam s njim da bih mu pomogla da izađe iz tog pakla. Digla sam kredit jer su ga ganjali kamatari. Pokušavali smo i da dobijemo dete, pa sam digla kredit za vantelesnu oplodnju. Denis je pre nego što će se za stalno vratiti u Sarajevo napravio prestup u Africi i bile su velike šanse da će izgubiti posao. Kad smo radili vantelesnu oplodnju, otišli smo u Budvu i tamo me prebio na mrtvo ime", opisivala je Ajla život s Denisom.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track