SPEKTAKULARNO HAPŠENJE! PAO ZBOG ŠVERCA KOKAINA: Zvorničanin SINIŠA ČUTURIĆ (25) prevozio milione za hrvatskog El Čapa! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/MUP RH

Član grupe Majkla Dokovića

SPEKTAKULARNO HAPŠENJE! PAO ZBOG ŠVERCA KOKAINA: Zvorničanin SINIŠA ČUTURIĆ (25) prevozio milione za hrvatskog El Čapa! (FOTO, VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Siniša Čuturić (25) iz Zvornika, brat Nevenke Čuturić (26), koju su prozvali bosanka kokainska kuma balkanskog narko-kartela, uhapšen je u zvorničkom mestu Branjevo po međunarodnoj poternici Interpola Zagreb.

"Proverama kroz raspoložive evidencije, utvrđeno je da je NCB Interpol Zagreb raspisao međunarodnu poternicu za njim. Nakon obrade, osumnjičeni će biti predat u nadležnost Suda BiH", saopštio je PU Zvornik.

Čuturićeva, koja je takođe bh. državljanin, te Dražen Letić (46) iz Sremske Mitrovice, kako je ranije objavljeno, uhapšeni su u Srbiji 13. jula zbog sumnje da su prenosili novac za međunarodnu kriminalnu grupu na čijem je čelu Majkl Doković (60), inače Nevenkin dečko, a kojeg su mediji prozvali - hrvatski El Čapo, pošto u Zagrebu ima vilu odakle je, navodno, organizovao krijumčarenje droge.

Majkl Doković, koji se tereti za šverc čak 600 kilograma kokaina, vrednog oko 18 miliona evra u maju je uhapšen u Bazelu u Švajcarskoj, nakon što je policija otkrila da su pomenutu drogu čarter-letom iz Urugvaja prevezli u Švajcarsku. S njim su uhapšena još dvojica saradnika, među kojima i pilot. Istraga protiv Dokovića vođena je više od godinu dana i u njoj su učestvovale policije Švajcarske, Hrvatske, Srbije, Francuske, Češke i Hongkonga, koje su tajno pratile i prisluškivale više članova ove kriminalne organizacije.

Na osnovu tog praćenja, Siniša i njegova sestra Nevenka Čuturić su u oktobru prošle godine zaustavljeni na graničnom prelazu Bregana, između Slovenije i Hrvatske, u "mercedesu B200", u kome je otkriveno 1.000.000 evra. Navodno su iz Antverpena u Belgiji putovali za Srbiju. Novac im je oduzet, ali su oboje pušteni na slobodu uz prekršajnu prijavu.

Hrvatski mediji pisali su o tome da su oboje ubrzo povezani s Dokićem, te da je Nevenka s njim bila u ljubavnoj vezi. Pre mesec dana ona je ponovo uhapšena u Srbiji zajedno sa Draženkom Letićem, zbog sumnje da su za "hrvatskog El Čapa" prenosili novac. Ujedno je raspisana i poternica za njenim bratom Sinišom Čuturićem, koji je konačno lociran u Zvorniku.

foto: MUP RH

Nakon hapšenja, Čuturić je u sredu prevezen u Sarajevo, gde će biti izveden pred Sud BiH radi daljeg postupka ekstradicije. Ročište u sredu nije bilo zakazano, a više detalja znaće se nakon njegovog pojavljivanja pred sudom.

Budući da se radi o državljaninu BiH, pitanje je da li je njegovo izručenje Hrvatskoj uopšte moguće. Nije isključeno da će, zbog državljanstva BiH, Čuturić ubrzo biti pušten na slobodu. Večernje novosti su stupile u kontakt i sa Čuturovićevom porodicom, ali čim smo pojasnili da zovemo zbog Sinišinog hapšenja, kratko nam je rečeno: "Nemamo komentar".

foto: MUP RH

Promena identiteta

Nakon hapšenja u Švajcarskoj, zagrebački Jutarnji list je objavio da je Majkl Doković svojim kriminalnim poslovima rukovodio iz vile u Zagrebu. List navodi da je Majkl rođen u Podgorici kao Iljmija Frljučkić, te da je koristio više identiteta.

Sredinom devedesetih živeo je u SAD i koristio imena Majkl Bugati i Majkl Ilirijani, dok se u poslednje vreme predstavljao kao Živko Jović i Radovan Trzin. O Majklu Dokoviću 2003. godine pisao je i američki Njujork tajms, i to kao o osobi bliskoj albanskoj i jugoslovenskoj mafiji.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto: Printscreen/MUP RH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track