Najnovije vesti

DRAGAN MEKTIĆ UPOZORIO: Hrvatska narušava teritorijalni integritet BiH, to je za nas neprihvatljivo ponašanje!
Foto: RTRS

vraćanje migranata

DRAGAN MEKTIĆ UPOZORIO: Hrvatska narušava teritorijalni integritet BiH, to je za nas neprihvatljivo ponašanje!

Bosna i Hercegovina

Ministar bezbednosti BiH izjavio, povodom hrvatske policije koja je vratila 35 migranata u BiH, da Hrvatska narušava teritorijalni integritet BiH.

"Opet, po ne znam koji put, dokumentujemo taj slučaj i potkrepićemo i ovaj dokazima. To zaista za nas postaje krajnje neprihvatljivo ponašanje. Prošli put na teritoriji BiH je došlo i do upotrebe vatrenog oružja od hrvatske policije", kazao je Dragan Mektić u Bihaću.

"Obavestili smo Tužilaštvo BiH, oni su se odmah nakon naših informacija izjasnili da nema elemenata krivičnog dela", dodao je on. Kako je preneo portal Kliks, on tvrdi da je tu trebalo otvoriti istragu i da je bilo dovoljno dokaza.

foto: AP

"Ovo je po ne znam koji put da Tužilaštvo BiH na povrede teritorijalnog integriteta ne reaguje i mi sad moramo tražiti druge načine jer ne možemo posmatrati ovo više", rekao je on.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su u sredu uveče u mestu Ivanjska kod Bosanske Otoke zatekli 35 ilegalnih migranata koji su u izjavama datim policiji tvrdili da ih je hrvatska policija vratila na teritoriju Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz MUP USK.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: RTRS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...