Najnovije vesti

DODIK: Kolindina izjava je najcrnja revizija istorije! Svi znaju da je NDH bila fašistički satelit i kakva je zverstva činila!
Foto: Profimedia

BRUKA SE NE STIŠAVA

DODIK: Kolindina izjava je najcrnja revizija istorije! Svi znaju da je NDH bila fašistički satelit i kakva je zverstva činila!

Bosna i Hercegovina

BANJALUKA - Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, da je "hrvatski narod srazmerno broju stanovnika najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi" nije ništa drugo nego najcrnja revizija istorije u kojoj prošlost pokušava da prilagodi sadašnjem geopolitičkom trenutku.

 

"Svi šefovi država koji su se juče okupili u Poljskoj znaju da je Nezavisna Država Hrvatska bila satelit fašističke Nemačke i da su u okviru takve države počinjena najveća zverstva u Drugom svetskom ratu prema Srbima, Jevrejima, Romima i ostalim antifašistima", rekao je Dodik za Srnu, prenosi RTRS.

 

On je kazao da je u antifašističkoj borbi naroda nekadašnje Jugoslavije bilo i Hrvata, ali da to nije ni taj broj ni obim na koji se poziva Kitarovićeva.

 

"Istorijska je činjenica da su upravo Srbi podigli ustanak i bili nosioci antifašističkog pokreta i u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Šta god da je izjavila predsjednica Hrvatske, to ne može da promeni istorijsku činjenicu da su Srbi bili jedan od najstradalnijih naroda na tlu i bivše Jugoslavije i Evrope u borbi protiv nacizma i fašizma i da je ta istina dobila i međunarodnu verifikaciju", rekao je Dodik.

 

Kurir.rs/Tanjug

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...