Najnovije vesti

MILORAD DODIK: Međunarodni faktor potisnuo istinu o stradanju Srba!
Foto: Printscreen: Youtube/RTRS vijesti

PODSETNIK NA RATNA DEŠAVANJA

MILORAD DODIK: Međunarodni faktor potisnuo istinu o stradanju Srba!

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je veoma značajno okupljanje na akademiji "Egzodus i trajanje" - podsetnik na ratna dešavanja u Vozući, kao i etničko čišcenje više od 40.000 Srba sa područja Zenice, Žepča, Banovića i Zavidovića, da bi se ukazalo na istinu o stradanju Srba koju je potisnuo međunarodni faktor.

"Grad Doboj, udruženja neguju sećanje na stradanje u Vozući. To je mesto koje pamti i zna cela Republika Srpska, poznato po stradanju, po junaštvu, po egzodusu, po činjenici da za mnoge zločine i etnicko čišcenje tog prostora nikada niko nije odgovarao, po tome da je bila prisutna mudžahedinska jedinica "El mudžahedin", pod komandom Sakiba Mahmuljina kojeg je nedavno grad Zenica proglasio počasnim građaninom", rekao je Dodik novinarima pre pocetka akademije, prenosi RTRS.

On je podsetio da je u to vreme i sadašnji član Predsedništva BiH Šefik Džaferović bio komandant policije na tom prostoru i nije sprečio da mudžahedini ubijaju Srbe.

"To, naravno, govori o tome da sa njihove strane nije ni čudo da se tako postupa. Ali, mi ne smemo da zaboravimo", naglasio je Dodik.

On je naveo da se, preuveličava, priča o Sarajevu, a ne vidi da je 2.000 ljudi iz Vozuće proterano, uništena njihova vekovna ognjišta, stradali životi, ali i materijalna sredstva, koja je trebalo obnoviti.

Dodik je naglasio da na političarima i jeste da ukazuju na nepravdu i na stradanje.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen: Youtube/RTRS vijesti

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...