Najnovije vesti

BAKIR IZETBEGOVIĆ HUŠKA LJUDE NA DODIKA: Narod BiH je izložen njegovim kockarskim blefovima!
Foto: EPA

BRUKA I SRAMOTA

BAKIR IZETBEGOVIĆ HUŠKA LJUDE NA DODIKA: Narod BiH je izložen njegovim kockarskim blefovima!

Bosna i Hercegovina

Lider bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da srpski član Predsedništva BiH i lider Stranke nezavisnih socijaldemorata (SNSD) Milorad Dodik "stalno ponavlja pretnje i uvrede" i da "isprobava nerve", kao i da narod BiH stalno izlaže svojim "kockarskim blefovima".

Izetbegović je za TV N1 BiH rekao da je na pregovorima o formiranju vlasti na državnom nivou u BiH, u prisustvu bivšeg šefa delegacije EU u BiH Larsa Gunara Vigemarka, Dodik u jednom momentu pred svima navodno rekao Bošnjaci ne mogu ništa, da nisu dovoljno snažni.

"Ja sam rekao: "Kako ne možemo? Seti se "94. Armija RBiH nije izgubila nijednu bitku cele godine. Mi smo takav narod kojeg može bilo kakva sila da napadne, nemoj se igrati s takvim narodom", rekao je Izetbegović na N1 BiH.

On je dodao i da mu je žao "što se narod izlaže kockarskim blefovima Milorada Dodika".

foto: Profimedia

"Mi smo davno mogli imati standard koji je 20, 30 odsto veći, daleko manji odlazak ljudi, jednu sigurnost, jednu relaksaciju odnosa da nije ovakve politike. On se kuraži da krene u nešto i da bude zapamćen kao neko ko je završio poslove za Srbe u BiH", dodao je Izetbegović.

Istakao je da ne želi bošnjačku državu koja je nuđena u Ženevi.

"Nema govora o tome, može biti samo reintegracija, ne dezintegracija, Bosne i Hercegovine kao države može biti samo više", smatra lider SDA.

Izetbegović je ocenio da su krize poput ove trenutne u BiH dobra stvar kako bi se "odmerili živci".

"Ponekad su krize neophodna stvar tako da se svi uvere gđe su im granice, šta se to smeju usuditi da urade. Momenat je da se povuče crta, pa da vidimo dokle je spreman ko da ide. Mi samo branimo ustavno-pravni sistem, vladavinu zakona. Spremni smo da idemo do kraja - politički, diplomatski, vojno braniti BiH", istakao je Izetbegović.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...