AKCIJA "ORKA" ŠIROM FEDERACIJE BIH: Policija vrši hapšenja i pretrese, privedeno 14 ljudi!
Foto: Avaz.ba

pala kriminalna grupa

AKCIJA "ORKA" ŠIROM FEDERACIJE BIH: Policija vrši hapšenja i pretrese, privedeno 14 ljudi!

Bosna i Hercegovina -

Policijski službenici Federalne uprave policije od ranih jutarnih sati započeli su s realizacijom operativne akcije "Orka" na području Federacije BiH. Uhapšeno je 14 ljudi, a pretresen je i isti broj lokacija.

"Službenici FUP-a vrše pretrese na području Mostar, Jablanice, Čitluka, Konjica, Sarajeva, Istočnog Sarajeva. Osumnjičeni će biti u toku dana lišeni slobode i dovedeni u službene prostorije zbog dalje obrade", potvrdila je portparolka FUP-a Marina Zović.

Uhapšeni se dovode se u vezu sa nizom krivičnih dela u poslednjih pet godina, kao što su pljačke bankomata, transporta novca, benzinskih pumpi i napadi na tržne centre širom Federacije BiH, prenosi RTRS.

"Radi se o o organizovanoj kriminalnoj grupi od 14 članova koja se unazad pet godina dovodi u vezu sa napadima na transporte novca, tržne centre, pljačke benzinskih pumpi. Pored toga vrši neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i vrši tešku krađu putničkih motornih vozila", kazala je Zović.

Dodala je da je "do sada ova grupa imala materijalnu korist oko milion KM, a napravila je materijalnu višemilionsku štetu privrednim subjektima".

Kurir.rs/startbih.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track