SDA OSTAJE PRI SVOME: Ne menjamo stav o formiranju Saveta ministara, ANP je uslov i tačka
Foto: Printscreen YouTube/FTV

U NATO PO SVAKU CENU

SDA OSTAJE PRI SVOME: Ne menjamo stav o formiranju Saveta ministara, ANP je uslov i tačka

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Halid Genjac, generalni sekretar Stranke demokratske akcije BiH i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je da ta stranka neće menjati stav kada je reč o formiraju vlasti na državnom nivou, ni pre, ni posle kongresa.

Genjac ističe da je dostavljenje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) i time aktiviranje Akcionog programa za članstvo (MAP) BiH u NATO ostaje uslov Stranke demokratske akcije (SDA) za formiranje Saveta ministara.

"Mi jesmo imali posle rata niz kriza i težih, možda, od ove, ali prvi put imamo krizu na način da jedan od mogućih partnera u vlasti direktno kaže - moji predstavnici u vlasti će kršiti zakone i Ustav BiH", rekao je i precizirao da misli na Godišnji nacionalni program (ANP) i Akcioni program za članstvo (MAP) BiH.

"Ta najava znači da bi mi trebalo da prihvatimo u vlast za predsedavajućeg Saveta ministara BiH nekoga ko će zaustaviti državu na njenom kretanju prema NATO članstvu. Imajući u vidu značaj i ranije odluke u vezi sa NATO i značaj integrisanja BiH u NATO, to je neprihvatljivo", kazao je.

Što se tiče vlade Federacije BiH, Genjac kaže da je tu stvar više nego jasna I da njeno formiranje, bez ikakvog osnova i bez ikakvog racija, uslovljava Dragan Čović uvajanjem novog izbornog zakona.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track