Najnovije vesti

KOMŠIĆ PRETI DODIKU: Neka odustane od traženja belaja ako sebi dobro želi
Foto: RTRS

teške reči

KOMŠIĆ PRETI DODIKU: Neka odustane od traženja belaja ako sebi dobro želi

Bosna i Hercegovina

Predsedavajući Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Željko Komšić, poručio je da neće odustati od toga da Milorada Dodika politički i na potpuno demokratski način spreči, kako kaže, u proizvođenju kriza, daljoj militarizaciji i destabilizaciji.

Komšić, koji se u utorak obratio GS UN u Njujorku komentarisao je postrojavanje Žandarmerije MUP-a Republike Srpške i najave Milorada Dodika da neće odustati od rezervnog sastava policije.

"Ni mi nećemo odustati da ga na politički i na potpuno demokratski način sprečavamo u proizvođenju kriza, daljoj militarizaciji i destabilizaciji. To smo pokazali i onda kada je to najavio pa bio prinuđen da povuče. Da nisam i nismo reagovali, u tome bi uspeo. Danas je, ipak, prinuđen da taj poraz, kao i onaj iz Beograda od pre par dana, šminka postrojavanjem nekakve žandarmerije", rekao je Komšić.

Navodi se da je Dodiku poslao jasnu poruku.

"Međutim, grdno se vara ako misli da nekoga time može da zaplaši. Pročitao sam negde, da su se povodom toga oglasili opozicioni poslanici iz Republike Srpske, koji pitaju zašto Dodik nije poslao Žandarmeriju na Manjaču da obustavi vežbu OS BiH i NATO partnera? Ni to nije dobar pristup. Nema tu šta ni Dodik ni policija Srpske da se busaju u prsa jer se ne bi baš proslavili. Neka Dodik odustane od traženja belaja. Nije u toj poziciji nimalo. Nadam se da mu je to jasno, ako sebi dobro želi", zapretio je Komšić.

Kurir.rs/Tanjug Foto: RTRS

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...