Najnovije vesti

OSMICI PONIŠTENA DIPLOMA: Direktor OBA Osman Mehmedagić zvanja stekao na nezakonit način
Foto: Youtube/Printscreen

sporan upis i polaganje ispita

OSMICI PONIŠTENA DIPLOMA: Direktor OBA Osman Mehmedagić zvanja stekao na nezakonit način

Bosna i Hercegovina

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević odbio je kao neosnovanu žalbu Univerziteta za poslovne studije Banjaluka na rešenje republičkog prosvetnog inspektora kojim je dat nalog da bude poništena diploma direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića.

"Po oceni drugostepenog organa, prvostepeni organ je u provedenom postupku dao pravovaljano obrazloženje uz pravilno i potpuno utvrđeno činjenično stanje i ocenu dokaza, te pravilno primenio materijalno pravo i doneo rešenje kojim se Univerzitetu za poslovne studije u Banjaluci nalaže poništenje diplome koja je 21. septembra 2007. izdata Osmanu Mehmedagiću", izjavila je pomoćnica ministra za visoko obrazovanje Srpske Radmila Pejić.

Prema njenim rečima, prilikom upisa i polaganja ispita počinjene su povrede Zakona o univerzitetu, Statuta i Pravilnika o ispitima na Fakultetu za poslovne studije koje su takve prirode da dovode do poništenja izdatih isprava, kao i nastalih posledica.

"Potvrđeno je da je Mehmedagić diplomu stekao na nezakonit način", naglasila je Pejićeva.

Kurir.rs/Rtvbn.com Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...