Najnovije vesti

HULIGANI UPALI U REDAKCIJU I PRETILI NOVINARIMA SMRĆU: Predložen pritvor za dvojicu osumnjičenih za napad na portal Radio Sarajevo! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/Radio Sarajevo

UGROŽAVANJE BEZBEDNOSTI

HULIGANI UPALI U REDAKCIJU I PRETILI NOVINARIMA SMRĆU: Predložen pritvor za dvojicu osumnjičenih za napad na portal Radio Sarajevo! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, predložio je Opštinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomesečnog pritvora obojici osumunjičenih za krivična dela protivpravno lišavanja slobode i ugrožavanje bezbednosti.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svedoke, prikriti dokaze, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Ove informacije potvrdila je portparolka Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Podsetimo, dve osobe su uhapšene nakon drskog napada grupe huligana u petak uveče, koji su se predstavili kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala Radiosarajevo.ba.

Jedan napadač je rođen 1990., a drugi 1991. godine.

"Policijski službenici MUP-a KS su nakon prijave portala Radiosarajevo.ba preduzeli mere u skladu sa zakonom i na vrlo efikasan način lišili slobode dva lica", kazao je portparol MUP- a KS Mirza Hadžiabdić.

Dodao je tada da su oba lica predata u nadležnost Tužilaštva KS.

"Isti se sumnjiče za izvršenje krivičnih dela iz člana 179. (Protivpravno lišenje slobode) i člana 183. (Ugrožavanje bezbednosti) Krivičnog zakona FBiH.", pojasnio je.

"Dvojica osumnjičenih biće zadržani narednih 24 sata, a nakon toga će se odlučivati o eventualnom pritvoru", kazala je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

foto: EPA / Fehim Demir

Podsećamo, kako je saopštio Radiosarajevo.ba, huligani su upali u redakciju besni zbog vesti da su navijači fudbalskog kluba Sarajevo osuđeni na pet godina zatvora u Belorusiji zbog posedovanja kokaina.

Oni su pretili zaposlenima i njihovim porodicama smrću, a urednik je bio prinuđen da povuče vest sa sajta.

Portal je situaciju opisao kao "pravu talačku situaciju". Incident je naišao na brojne osude u Sarajevu.

Kurir.rs/Radio Sarajevo/Tanjug

Foto: Printscreen/Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...