SEKS AFERA CEPA SDP BIH: Damir Mašić u šemi s nesuđenom snajom stranačkog šefa Nermina Nikšića! (VIDEO)
Foto: Screebshot

bruka

SEKS AFERA CEPA SDP BIH: Damir Mašić u šemi s nesuđenom snajom stranačkog šefa Nermina Nikšića! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Poslednje seksualno-ljubavne spletke unutar SDP počele su da ozbiljno politički škode ovoj stranci, pa samim tim posredno prete da preko SDP kao jedne od vodećih partija u BiH utiču i na politički život u celoj zemlji.

Kanton Sarajevo potresa skandal s imenovanjem Envera Zornića, osuđenog za učešće u ubistvima tokom rata u BiH, za direktora Toplana Sarajeva kao kadra SDP-a. Odmah nakon što je obavljena ova skandalozna vest istaknuti članovi ove stranke Lana Prlić i Vojin Mijatović, u cilju čuvanja moralnog kredibiliteta SDP-a, javno su zahtevali da zbog ovog propusta predsednik kantonalnog odbora SDP-a Damir Mašić podnese ostavku na funkciju.

Ali, Zornić je u ovom slučaju bio samo povod, a stvarni motiv zahteva za smjenu i uklanjanje leži u višemesečnom sukobu koji se odvija između Damira Mašića i predsednika SDP-a Nermina Nikšića. Ono što posebno daje na zanimljivosti ovom sukobu prema izvorima upućenih pojedinaca iz stranke su ljubavno-švalerske avanture živahnog Mašića koje stoje iza njih a o kojim već duže vremena bruju sarajevska čaršija.

Naime, poslednjih meseci Mašić je, priča se po kuloarima, ušao u ljubavnu vezu s izvesnom fitnes-instruktorkom, a njegovo bračno neverstvo navodno je dovelo i do udaljavanja od dugogodišnje supruge Sakibe. Ali, tu ne staju problemi koje je svojim avanturama uzrokovao SDP-ov Don Žuan sa stajlingom Jale Brata. Naime, fitnes instruktorka navodno je bivša devojka Harisa Nikšića, sina njegovog stranačkog šefa Nermina Nikšića. Prema čaršijskom traču, ova atraktivna fitnes instruktorka navodno se počela viđati s Mašićem još dok je bila u vezi s Nikšićem juniorom.

Zbog svega je navodno Nermin Nikšić došao u žestok sukob s Mašićem, što je i glavni uzrok poslednjih trzavica unutar stranke. Naime, naprasna odluka Irfana Čengića da se ponovo ne kandiduje za poziciju genseka, kao i onemogućavanje Damiru Mašiću da bude imenovan na bilo koju funkciju u vrhu stranke pod izgovorom da već ima funkciju u kantonu, zapravo je bio manevarski pokušaj da se Mašić potpuno ukloni iz partije.

Prema ovoj teoriji Čengić je žrtvovao svoju poziciju generalnog sekretara da bi za ljubav svog predsednika od Mašića preoteo poziciju predsednika kantonalnog odbora i tako Mašića eliminisao iz političkog života. Da bi svemu zametnuo trag, odnosno pokušao sakriti prave motive, Nikšić je formalno i javno tobože agitovao da se glasa za Mašića.

Sam sukob između Čengića i Mašića unutar Kantona Sarajevo, međutim, traje već znatno duži period. I opet su u pitanju žene. Ovaj put glavni protagonist je Lana Prlić, potpredsednica i svojevrsna trojanska Jelena u SDP-u. Naime, nedugo nakon učlanjenja u stranku mlađahna Lana je zapala za oko i Mašiću i Čengiću koji su se međusobno počeli nadmetati za njenu naklonost.

Ali, prema čaršijskim naklapanjima, Lana Prlić bila je sklonija Čengiću s kojim navodno ima vrlo „bliske“ odnose, zbog čega se u Mašiću javio animozitet prema Čengiću, koji je rezultirao tihom podelom sarajevske frakcije stranke na dvije struje – Mašićeve i Čengićeve. S obzirom na kasnije „ljubavne poduhvate“ koje je Mašić izvodio, razumljivo je da je Nikšić u cilju osvete, za sada bezuspešno, pokušavao iskoristiti pomoć Prlić i Čengića da se reši Mašića.

Kurir.rs/Slobodna Bosna Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track