Najnovije vesti

ALIJA JE ZATEKAO SUPRUGU U KREVETU SA LJUBAVNIKOM, PA IH IZMASAKRIRAO: Ubio ih je sa 54 udarca sekirom i nožem, a sad kaže da zločin nije planirao! (VIDEO)
Foto: Profimedia

brutalno ubistvo

ALIJA JE ZATEKAO SUPRUGU U KREVETU SA LJUBAVNIKOM, PA IH IZMASAKRIRAO: Ubio ih je sa 54 udarca sekirom i nožem, a sad kaže da zločin nije planirao! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Alija Hrustić, osuđen na 30 godina robije zbog svirepog ubistva supruge i njenog ljubavnika kod Prijedora, izjavio je u Vrhovnom sudu RS da kobnog dana nije planirao da ubije svoju suprugu.

"Ženu ne bih nikada ubio, s njom sam živeo 18 godina u braku i imamo dvoje dece. Taj Enver, što je bio s njom u vezi, govorio je da će mene ubiti kao psa. Da sam planirao ubistvo isplanirao bih ga do kraja, pa bih nakon zločina pobegao van granica BiH, ali otišao sam u policiju i ispričao im šta se dogodilo", izjavio je Hrustić.

Zločin se dogodio 27. maja 2017, u kući u kojoj je Azra radila kao pomoćnica u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora. Dodao je kako mesecima ima noćne more.

"Noćima sanjam da me progone beli miševi, a zbog psihičkog stanja pijem i terapiju", rekao je Hrustić.

foto: Profimedia

U Vrhovnom sudu RS je održano suđenje pred trećestepenim većem, a nakon što su i odbrana optuženog i tužilaštvo izjavili žalbe na presudu kojom je Hrustić u februaru ove godine osuđen na 30 godina robije.

Inače, trećestepeno veće Vrhovnog suda RS zaseda u slučajevima kada se optuženi osude na kazne dugotrajnog zatvora, odnosno na 25 godina i strože.

Advokat optuženog Jevto Janković izjavio je da Hrustić nije planirao ubistvo supruge Azre i Envera Halilagića.

"Alija kobnog dana nije došao da ubije suprugu. Kada ih je video gole u dečjoj sobi, pao mu je mrak na oči i ponašao se onako kako bi se svaki čovek ponašao u toj situaciji", izjavio je Janković.

On je pojasnio da je Hrustić ostavio sekiru i nož na mestu zločina i otišao kući, gde je pokušao da se obesi, u čemu ga je sprečio sin Ethem. Potom se sam predao policiji.

foto: Profimedia

"Tu nema direktnog umišljaja, to ne može uraditi uračunljiv čovek", tvrdi Janković.

Dodao je kako Hrustić nije imao pošteno suđenje, te je od suda zatražio da ukine presudu i ponovi suđenje, piše Srpskainfo.

Ukazao je da su veštaci tužilaštva Sanja Vukadinović Stojanović i Tatjana Dragišić njegovog klijenta oglasili uračunljivim na osnovu jednog razgovora, koji je trajao manje od dva sata, a Janković smatra da je sama procena urađena za manje od 10 minuta. S druge strane, veštak odbrane Mirko Nikolić je s njim proveo 120 sati i zaključio drugačije.

Podsetimo, nalaz obdukcije je potvrdio da su Azra Hrustić i Enver Halilagić 54 puta udareni sekirom i izbodeni nožem po raznim delovima tela.

Kurir.rs/Novosti.rs/Srpska info

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...