Najnovije vesti

DODIK: Ivanić je uvek bio najgrlatiji zagovornik puta BiH u NATO
Foto: Dado Đilas

sukob

DODIK: Ivanić je uvek bio najgrlatiji zagovornik puta BiH u NATO

Bosna i Hercegovina

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je bivši član Predsedništva Mladen Ivanić, glasavši za Strategiju spoljne politike, u kojoj je, između ostalog, navedeno da je NATO jedan od spoljnopolitičkih prioriteta BiH, na kraju svog mandata još jednom pokazao zašto je bio favorit bošnjačke političke scene.

Dodik je rekao da je Ivanić za Strategiju glasao nakon što je Narodna skupština Republike Srpske usvojila Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i vojnoj neutralnosti, čime je pokazao koliko drži do odluka najviše institucije Srpske.

 

"Ne čudi što je i danas najgrlatiji zagovornik puta BiH u NATO, jer je on bio promoter i NATO puta BiH i NATO vežbi sa osiromašenim uranijumom. Vlast na čijem čelu je bio od 2001. do 2005. godine je učinila sve da se BiH usmeri ka NATO-u i ne znam odakle mu danas pravo da morališe o politikama SNSD-a", kaže Dodik.

foto: AP

On je podsetio da poslanici PDP-a, na čijem je čelu bio Ivanić, nisu glasali za Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i vojnoj neutralnosti.


Ivanić je izjavio da treba aktivirati i poslati ANP i ući u sledeći stepen saradnje s NATO-om, ali pri tome jasno reći da to ne znači članstvo, te da će se o članstvu odlučivati samo ako zemlje u regionu budu članice NATO-a.

 

On je istakao da, ako je iko gurao NATO, onda je to SNSD i da su oni uradili sve ključne odluke.

 

Kurir.rs/RTRS
Foto: Dado Đilas

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...