Najnovije vesti

PINK PANTER OSUĐEN NA 8 GODINA U SARAJEVU: Pored robije, Vesković mora da plati i pozamašnu odštetu banci!
Foto: Profimedia, Sud BiH

NAGODBA UZ PRIZNANJE

PINK PANTER OSUĐEN NA 8 GODINA U SARAJEVU: Pored robije, Vesković mora da plati i pozamašnu odštetu banci!

Bosna i Hercegovina

Član međunarodne kriminalne grupe Pink panter Milosav Vesković osuđen je u Bosni i Hercegovini na osam godina zatvora, nakon što ga je sud u toj zemlji proglasio krivim za krivično delo organizovani kriminal.

Pored zatvorske kazne, Vesković mora, zajedno sa osuđenim Anesom Kurbegovićem i Mladenom Mićićem, da plati odštetu oštećenoj Pavlović Internacional banci u iznosu od 1.789.539,67 konvertibilnih maraka (skoro 900.000 evra), prenosi Klix.ba.

 

Kako se navodi u presudi, optuženi Milosav Vesković (41) kriv je što je postao pripadnik međusobno povezanih i organizovanih grupa ljudi koje su pripremale i vršile dela koja imaju obeležja krivičnih dela propisanih Krivičnim zakonom BiH, Krivičnim zakonom Federacije BiH i Krivičnim zakonom Republike Srpske i ostvarili protivpravnu korist u novcu, materijalnim dobrima ili drugim oblicima koristi.

 

Kako su ranije javili regionalni mediji, Vesković je sklopio sporazum sa Tužilaštvom BIH kojim je priznao krivicu za pljačke počinjene na teritoriji te zemlje u zamenu za kaznu od osam godina zatvora.

 

Za Veskovićem, koji uz državljanstvo Srbije ima i crnogorsko, u BiH se godinama tragalo u okviru istrage protiv veće kriminalne grupe, poznate pod nazivom "Lutka".

 

Vesković je godinama bio nedostupan bosanskohercegovačkom pravosuđu, a 2018. izručila ga je Hrvatska, nakon što je u Lepoglavi odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu koja mu je izrečena zbog planiranja pljačke u Zagrebu.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia, Sud BiH

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...