STRAŠNA DRAMA U TUZLI! Muž zaklao ženu, pa aktivirao bombu! Sin je ranjen, ali je živ! (VIDEO)
Foto: Printscreen Klix.ba

UBISTVO I SAMOUBISTVO

STRAŠNA DRAMA U TUZLI! Muž zaklao ženu, pa aktivirao bombu! Sin je ranjen, ali je živ! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

TUZLA - Stravična porodična tragedija dogodila se jutros u naselju Paša Bunar u Tuzli kad je H.Z. zaklao suprugu Đ.Z. i aktivirao bombu, u čijoj eksploziji je ranje njihov 20-godišnji sin A.Z.

Bomba je eksplodirala u 7.23 sati, izjavila je za Klix.ba portparolka Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

Komšije su ispričale da je muž zaklao suprugu, a potom aktivirao bombu.

Pripadnici Odeljenja kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona i kantonalni tužilac od jutros su ispred stambene zgrade u Paša Bunaru, gde se na četvrtom spratu odvijala ova tragedija. Portparol

"Prema prvim informacijama, najverovatnije je suprug nožem ubio suprugu, a onda je aktivirao bombu i počinio samoubistvo. Od te eksplozivne naprave je povređen i sin", kaže portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

foto: Printscreen Klix.ba

"Pacijent A. Z. trenutno se nalazi na obradi u prijemnoj ambulanti Klinike za hirurgiju. Trenutno je svestan, komunikativan i stabilan", potvrdila je portparolka Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

Dok policajci vrše uviđaj u stanu, komšije u šoku i neverici prepričavaju šta se dogodilo jutros poslije sedam sati. Ljudi pričaju da je porodičnoj tragediji prethodila je svađa supružnika, za koje ističu da su bili izuzetno fine osobe.

foto: Printscreen Klix.ba

Sead Jogunčić

"Odvezao sam ćerku jutros na autobus, a kada sam se vraćao nazad, čuo sam da je komšija zaklao suprugu, a onda se razneo bombom. Oni su bili jako fini, nikada ne bih rekao da bi to mogao da uradi", priča komšija Sead Jogunčić i dodaje da je H.Z. radio u jednoj osiguravajućoj kući.

Fatima Ustavdić potvrđuje reči svog komšije i kaže da je porodica bila izuzetno mirna.

foto: Printscreen Klix.ba

Fatima Ustavdić

"Nikada nikakvih problema s njima nismo imali. Čovjek je bio jako kulturan i fin, uvek se javljao. Deca su odlična bila u školi, a jutros smo se šokirali kada smo čuli šta se dogodilo", ističe Ustavdićeva.

Više informacija o ovom događaju će biti poznato nakon policijskog uviđaja koji od jutros traje.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track