POLICIJA 3 PUTA SASLUŠAVALA MUŠKARCA ZA KOG SUMNJA DA JE UBIO LANU BIJEDIĆ (19): Misteriozni tip iz Čapljine ima povrede na rukama i zbog JEDNOG DETALJA je totalno sumnjiv! Ali NE MOGU MU NIŠTA! (FOTO)
Foto: Avaz.ba

ISTRAGA U TOKU

POLICIJA 3 PUTA SASLUŠAVALA MUŠKARCA ZA KOG SUMNJA DA JE UBIO LANU BIJEDIĆ (19): Misteriozni tip iz Čapljine ima povrede na rukama i zbog JEDNOG DETALJA je totalno sumnjiv! Ali NE MOGU MU NIŠTA! (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Dok se danima u javnosti iznose brojne verzije stravičnog ubistva Lane Bijedić (19), policijski istražitelji koji su u potrazi za novim dokazima, u fokus pažnje su stavili dva automobila.

To je potvrđeno iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, pod čijim se nadzorom vodi istraga u ovom slučaju.

Kada je utvrđeno da je delom Čapljine nesrećna Lana sama pešačila, od Autobuske stanice do mesta Trebižat, pregledom snimaka s videonadzora sva pažnja je usmerena na automobile koji su nailazili u sporno vreme.

foto: Facebook/Nina Bijedić

Nakon obdukcije Laninog tela, policija je od zdravstvenih ustanova u HNK i ZHK zatražila informaciju jesu li tokom prošle nedelje ili ponedeljka imali osobu sa povredama na rukama. Ubrzo je stigla informacija o muškarcu iz Čapljine, koji je, kako se ispostavilo, imao saobraćajnu nesreću u nedelju na području Čapljine.

Međutim, istražiteljima je sumnjivo bilo to što je odmah nakon nesreće "fiat" kojim je sleteo sa puta zamenio za "BMW" uz naknadu od jednog vlasnika otpada u Ljubuškom.

foto: Avaz.ba/Vecernji.ba/Printscreen

Kako je imao povrede na rukama, a uz to i kriminalnu prošlost, on je priveden i saslušan, ali u svojstvu svedoka. Prema nezvaničnim informacijama do sada je čak tri puta saslušavan, ali njegov alibi za sada "drži vodu", a policija nije otkrila ništa što bi moglo da poveže njega i Lanu.

Kako je Avaz.ba pisao, na osnovu listinga poziva sa Laninog telefona utvrđeno je da je u nedelju jedinu komunikaciju ostvarila sa majkom i prijateljicom.

foto: Avaz.ba/Ž. Milićević, Printscreen/Facebook

S obzirom na to da telefon nisu uspeli da otključaju u Federalnoj upravi policije (FUP), kao ni u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), aparat će biti poslat policijskim agencijama u inostranstvo.

Nije isključeno, kako nezvanično saznaje Avaz.ba, da slučaj ubijene Lane Bijedić preuzmu pripadnici Federalne uprave policije (FUP) BiH.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja