Najnovije vesti

MIGRANTI ZAPALILI KUĆU TUZLANSKOG POLITIČARA ŽARKA VUJOVIĆA: Hteli da se zagreju u objektu starom 100 godina, pa izazvali požar

migrantska kriza

MIGRANTI ZAPALILI KUĆU TUZLANSKOG POLITIČARA ŽARKA VUJOVIĆA: Hteli da se zagreju u objektu starom 100 godina, pa izazvali požar

Bosna i Hercegovina

Predsednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović, inače nekadašnji košarkaš i direktor Sloboda Dite, kazao je kako su migranti slučajno zapalili njegovu porodičnu kuću izgrađenu 1918. godine.

"Samo muka može naterati čoveka da spava u kući koja je stara ceo vek. Moj brat ih je nalazio po 20 ili 30 unutra. Kako bi se zagrejali, ložili su vatru i zapalili kuću", kaže Žarko Vujović.

U Tuzli institucije još nemaju pravi odgovor na migrantsku krizu. Dnevno u Tuzlu iz pravca Zvornika i Bratunca stiže nekoliko stotina migranata.

Upravo na problem zbrinjavanja migranata u Tuzli upozoravaju volonteri koji mesecima pomažu nesrećnim ljudima na autobuskoj stanici u Tuzli.

"Imaćemo problem priliva dolazaka migranata iz Srbije i povratka migranata iz Bihaća koji žele ponovo preko Drine. Tuzla će biti to čvorište puteva i može se svašta dogoditi. Pogotovo jer dolazi zima“, kažu volonteri sa tuzlanske autobuske stanice.

Svojevremeno je Gradsko veće Tuzla usvojilo zaključke koji su se ticali migrantske krize, ali nijedan od zaključaka nije implementiran.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: AP

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...