BOŠNJAČKE NEBULOZE! Srbi hoće da podignu spomen bistu Handkeu u Srebrenici, a Bošnjaci prete bistom Orića! Na bistu Orića Srbi odgovaraju bistom Mladića!
Foto: Printscreen RTRS

ZAKUHAVA SE

BOŠNJAČKE NEBULOZE! Srbi hoće da podignu spomen bistu Handkeu u Srebrenici, a Bošnjaci prete bistom Orića! Na bistu Orića Srbi odgovaraju bistom Mladića!

Bosna i Hercegovina -

Udruženje Istočna alternativa, na čijem je čelu Vojin Pavlović, podnelo je zahtev za odobravanje i pornalaženje lokacije u centru Srebrenice za podizanje spomen biste nobelovcu Peteru Handkeu, jer je, tvrde, zaslužan za dokazivanje istine o ratu na teritoriji Srbije i BIH.

Inicijativa je, očekivano, pokrenula lavinu komentara, a došli su dotle da jedna strana "preti" podizanjem biste Naseru Oriću, ratni komandant armije BIH, a druga Ratku Mladiću, komandant Vojske Republike Srpske.

Hamdija Fejzić, zamenik načelnika opštine poručio je da će ukoliko spomenik Hendkeu bude podignut, uslediti oštre kontramere.

- Ako se to desi, da se postavi spomenik, mi ćemo postaviti spomenik Naseru Oriću na sred Srebrenice, pa ćemo gurati - kazao je Fejzić.

foto: Avaz.ba / E. MASLO - M. AŠČIĆ
foto: Profimedia

Vojin Pavlović u razgovoru za Kurir kaže da neće odustati od pomenute inicijative, ali i da je siguran da iza Fejzićeve izjavi stoji načelnik opštine Mladen Grujičić.

- Ima Srba u Srebrenici koji bi dali zemlju za ovu ideju. Postavićemo bistu Handkeu i Vitaliju Čurkinu, (preminulom) ruskom ambasadru u UN koji je mnogo učinio za nas. Ako budu nastavili negirati da su Orićeve horde počinile zločine nad Srbima, neka se nadaju da će osvanuti spomenik Ratku Mladiću - poručio je Pavlović.

Kurir.rs/E.K./Foto: Printscreen RTRS/Avaz.ba/Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track