DODIK ODLUČAN: SRPSKA NEĆE PRIHVATITI MIGRANTE U SRPSKOM SELU! To je smišljeno u Sarajevu da bi Srbi bili proterani sa svojih ognjišta!
Foto: Printscreen YouTube/Al Jazeera Balkans

PODMUKLI PLAN

DODIK ODLUČAN: SRPSKA NEĆE PRIHVATITI MIGRANTE U SRPSKOM SELU! To je smišljeno u Sarajevu da bi Srbi bili proterani sa svojih ognjišta!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska neće prihvatiti da migranti iz Bihaća budu izmešteni u srpsko povratničko selo Medeno Polje kod Bosanskog Petrovca.

On je istakao da BiH nema adekvatan odgovor na migrantsku krizu i da su svi dosadašnji postupci učinjeni kako bi se opravdao nerad, prenosi RTRS.

"To je smišljeno u Sarajevu da bi Srbi bili proterani iz Medenog Polja, odnosno sa vekovnih ognjišta", rekao je Dodik i dodao da bi ta odluka imala političku dimenziju.

Srpski član Predsedništva BiH je istakao da deo bošnjačke političke elite blagonaklono gleda na migrante, jer bi oni u perspektivi mogli da vrše pritisak na one koji nisu Bošnjaci.

Dodik je dodao da Republika Srpska ima jasan stav po pitanju migranata i da neće dozvoliiti prihvatne centre na svojoj teritoriji.

Operativna grupa za pitanje migracija u Unsko-sanskom kantonu zatražila je hitno izmeštanje migranata iz kampa Vučjak kod Bihaća.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track