Najnovije vesti

LIKVIDACIJA U ZENICI: Ubijen bivši šampion u kik-boksu Džemal Mahmić! Policija traga za MMA borcem Antom Palavrom (21)!
Foto: Printscreen Facebook Džemal Mahmić

SačekušA u BUREKDŽINICI

LIKVIDACIJA U ZENICI: Ubijen bivši šampion u kik-boksu Džemal Mahmić! Policija traga za MMA borcem Antom Palavrom (21)!

Bosna i Hercegovina

U rafalnoj pucnjavi koja se dogodila danas u zeničkom naselju Londža kod buregdžinice Ladžana, smrtno je stradao Džemal Mahmić (33), nekadašnji višestruki prvak BiH, Balkana i Evrope te viceprvak sveta u kik-boksu. Policija traga za  Antom Palavrom (21) koji je osumnjičen za ubistvo Mahmića. 

 

Mladić, koji je prema ranijim medijskim navodima rođen 1998. u Novoj Bilo i 13 godina je mlađi od Mahmića, već nekoliko godina osvaja priznanja i postiže zapažene rezultate u MMA borilačkim veštinama, kao član lokalnog zeničkog kluba. Prema dosadašnjim pojavljivanjima u medijima, iza njega nema kriminalnih dela, nego je njegovo ime moguće pronaći samo u sportskoj rubrici na većini portala.

foto: Zenicablog

Podsetimo, u poslednjih desetak godina u tri navrata na tri različite lokacije je pucano na Mahmića, pri čemu je najmanje jedna osoba ubijena, a dve ranjene. Motivi i razlozi za ovaj gnusan čin nisu poznati, a dozu neizvesnosti i straha Zeničanima uleva i sama “odabrana lokacija” za egzekuciju, jer se nalazi u centru grada, na lokaciji na kojoj je uvek mnogo pešaka, te sama činjenica da se ne radi ni o dobu dana, niti vrsti objekta u kojoj je “za očekivati” takva scena.

foto: Zenicablog

Inače, Mahmić je višestruki prvak BiH, Balkana i Evrope, te viceprvak sveta u kik-boksu. Bio je profesionalni prvak BiH u boksu, a svojevremeno je bio najperspektivniji borac u BiH.

Krajem 2011. godine zadobio je teške povrede glave, i to prelom kostiju lica i nosa, te prostrelnu ranu leve natkolenice u tuči i pucnjavi koja se dogodila u Zenici. Ali je uspeo da oporavi.

Mahmić je bio osuđen zbog pucnjave koja se dogodila 22. septembra 2012. godine na lokaciji Stare pijace u centru Zenice u kojoj je stradao nedužni Zeničanin Amer Pivić (18), koji je čekao gradski prevoz. Tada se iz zeničkog zatvora obratio javnosti i tvrdio je da toga dana uopšte nije pucao a da mu je tada napravljena klasična sačekuša.

Posebno je tragično da su iza ubijenog Mahmića ostali supruga i jedno dete, a da je drugo na putu. Inače, zenička policija još intenzivno traga za nepoznatim muškarcem koji je pucao na Mahmića u jednoj buregdžinici u Zenici.

(Kurir.rs/Zenicablog)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...