Najnovije vesti

GODINU DANA OD BRUTALNOG UBISTVA POLICAJACA U SARAJEVU: Adis i Davor dobili spomenik, a njihove ubice su i dalje na slobodi! (VIDEO)
Foto: Printscreen

TUGA

GODINU DANA OD BRUTALNOG UBISTVA POLICAJACA U SARAJEVU: Adis i Davor dobili spomenik, a njihove ubice su i dalje na slobodi! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Danas se navršava prva godišnjica smrti policajaca MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su brutalno likvidirani 26. oktobra prošle godine na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Umesto da nadležni pred lice pravde izvede njihove ubice i nalogodavce, konačno istragu privedu kraju, danas je otkriveno spomen-obeležje na njihovom mestu ubistva, u Geteovoj ulici na broju 1.

Istog dana u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilupočeo je 1. memorijalni turnir u malom fudbalu "Adis i Davor", a na mestima gde su ukopani, biće položeno cveće. Tako se brutalni zločin, pretvorio u puku ceremoniju.

"Želimo ih na ovaj način sačuvati od zaborava", poručili su juče iz MUP KS.

No, godinu nema odgovora ko ih je i zašto ubio. Istraga je ponovo krenula ispočetka, a formiran je novi tužilački tim da sve „dokaze“ ponovo pročešlja. Njihovim kolegama zabranjeno je da javno govore, a porodice i dalje čekaju pravda.

Da ima dokaze, Tužilaštvo KS bi davno podiglo optužnicu. Umesto toga, u pritvoru su devet meseci držani automafijaši s Pala, koji se sada sumnjiče za druga dela, piše Avaz.

Već godinu Tužilaštvo i MUP KS, koji je najavio da će prevrnuti kamen dok se ne nađu ubice, nisu nikada našli ni automobil iz kojeg je pucano, a ni pušku iz koje su ubijeni. Dokazi su rekla – kazala, iskazi nepotpuni.

Ministar MUP KS Admir Katica poručio je da je ovo tužan dan.

"Radimo na tome da se ubicu izvedu pred lice pravde i nećemo stati", rekao je Katica. Rekao je su Adis i Davor bili heroji.

"Dali su svoje živote i neka ovo obeležje podseća na njih da ih nikad ne zaboravimo. Da se nikad ne ponovi 26. oktobar", rekao je Katica.

U dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu jutros je počeo 1. memorijalni turnir u malom fudbalu u čast poginulih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Na turniru "Adis i Davor" učestvovaće 26 ekipa iz policijskih agencija u BiH.

Šta kažu iz Tužilaštva KS

Iz Tužilaštva KS oglasili su juče povodom godišnjice ubistva. Naglašeno je da tužilački i policijski tim i dalje intenzivno radi na rasvetljavanju krivičnog dela.

"U dosadašnjem toku istrage saslušani su brojni svedoci, izvršena veštačenja i poduzete druge radnje dokazivanja, o čijim rezultatima ne možemo u ovom momentu obavestiti javnost jer bi eventualno otkrivanje moglo dovesti u opasnost cilj istrage koja je u toku", naveli su iz Tužilaštva KS.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...