PROŠLO JE 20 DANA OD BRUTALNOG UBISTVA LANE BIJEDIĆ (19) IZ MOSTARA: Ubica i dalje šeta slobodno, priče o jezivom zločinu ne prestaju, a tužilaštvo tvrdi da istraga dobro napreduje! (FOTO)
Foto: Avaz.ba

stravičan zločin

PROŠLO JE 20 DANA OD BRUTALNOG UBISTVA LANE BIJEDIĆ (19) IZ MOSTARA: Ubica i dalje šeta slobodno, priče o jezivom zločinu ne prestaju, a tužilaštvo tvrdi da istraga dobro napreduje! (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Gotovo tri sedmice prošlo je od ubistva devetnaestogodišnje Lane Bijedić u mestu Studenci kod Ljubuškog, Mostarke koja je tek završila srednju školu i upisala fakultet u Sarajevu.

Priče u javnosti se ne stišavaju.

Mnogi, posebno oni koji žive na tom području, su u strahu. Iz MUP-a i Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona dolazi jako malo informacija. Zbog brojnih nagađanja u javnosti, ne daju puno izjava. To je još više razbuktalo maštu.

foto: Avaz.ba

Iz Tužilaštva su za 24sata.hr rekli kako istraga ide u dobrom smeru i očekuju kako će uskoro biti završena, a ubica ili više njih mlade Lane Bijedić biće otkriveni i procesuirani.

"Imamo dosta informacija i optimisti smo kada je u pitanju pronalaženje počinilaca ovog dela. Čekamo rezultate još nekih veštačenja pa ćemo onda moći znati i reći više. Materijalni dokaz, ipak je materijalni dokaz", istakli su iz Tužilaštva.

Telo ubijene 19-godišnjakinje pronađeno je u reci Studenčici kod Ljubuškog, ispod vijadukta auto-puta u nedelju 6. oktobra.

foto: Avaz.ba/Vecernji.ba/Printscreen

Obdukcijski nalaz pokazao je da je devojka brutalno pretučena tvrdim i tupim predmetom, a potvrđeni su i tragovi davljenja, kao i to da je još bila živa kada ju je ubica bacio u reku. Telo je pronašao ribar.

foto: Avaz.ba/Ž. Milićević

Lanina majka Nina Bijedić, dekan Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru, na bolovanju je i trenutno je u Beogradu.

Neki mediji objavili su i kako je ona ponovo ispitana, pojavila se i informacija da je slučaj Lane Bijedić povezan sa slučajem mostarskog ugostitelja koji je ubijen dva dana ranije, te da Lana nije ubijena u Studencima gde je pronađeno telo, nego na drugom mestu, a da ju je ubica tu samo doneo.

foto: Avaz.ba/Ž. Milićević

"To još ne možemo ni potvrditi, ni demantovati", rekli su u Tužilaštvu, ali su demantovali bilo kakvu povezanost ovog s ubistvom Nine Ivankovića, a potvrdili su i kako je majka saslušana odmah na početku istrage te da se "zbog svega sklonila u Beograd, ali je u svakom trenutku dostupna istražnim tijelima", piše 24sata.hr.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja