IZETBEGOVIĆ ŠAMPION U TROŠENJU NARODNIH PARA: Poslanici Doma Naroda PS BiH na putovanja potrošili 45.000 evra! Evo sa kime Bakir deli tron!
Foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

a mandat tek počeo

IZETBEGOVIĆ ŠAMPION U TROŠENJU NARODNIH PARA: Poslanici Doma Naroda PS BiH na putovanja potrošili 45.000 evra! Evo sa kime Bakir deli tron!

Bosna i Hercegovina -

Deset poslanika u Domu naroda Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine u osam meseci (februar-oktobar) koliko im traje mandat potrošili su na službena putovanja skoro 45 hiljada evra.

Za to vreme održali su samo dve sednice Doma naroda.

Rekorder u putnim troškovima je Bariša Čolak, zastupnik HDZ-a BiH koji je, prema podacima stručnih službi Parlamneta BiH, na dva službena putovanja potrošio 13.000KM!?

Kako je Čolak tokom četverodnevnog boravka u Beču, kao i također četverodnevnog izleta u Ženevu uspeo napraviti toliki trošak državi, kako je putovao, gde spavao, kako se hranio...prilično je neobjašnjivo.

Dok je Bariša Čolak rekorder među parlamentarcima po visini troškova službenih putovanja, njegov stranački šef Dragan Čović, odskora i predsedavajući Doma naroda, bez konkurencije je u "kategoriji" broja putovanja.

Čović je, prema izveštaju, u osam meseci mandata Doma Naroda imao šest službenih putovanja, od čega je svaki put službeno putovao u Zagreb, osim jednom kada je bio u poseti Parizu. Čovićeva putovanja koštala su poreske obveznike 11.000 evra.

Kakvog posla skoro svakog meseca ima ovaj državni parlamentarac u susednoj državi, ko ga prima, čime se bavi osim promocijom vlastitih literarnih radova i proslavljanjem značajnih datuma i ličnosti iz hrvatske prošlosti?! Formalno nikakvog, ali nije nepoznato da svaki privatni, stranački, ili izlet u svojstvu predsednika nevladine organizacije HNS-a Čović prebacuje na račun Parlamenta BiH.

Nije previše putovao ni potpredsednik Doma naroda Bakir Izetbegović, ali su njegova putovanja, dva puta u Tursku i po jednom u Pariz i Zagreb koštala poreske obveznike 12.000 evra. Od ostalih zastupnika putovanjima je najskloniji Nikola Špirić (4.800 evra), Marina Pendeš (3.250 evra) i Asim Sarajlić (2.500 KM). Ubedljivo najskromniji je poslanik Srpske demokratske Stranke Mladen Bosić, čiji je trodnevni boravak u Berlinu koštao simboličnih 130 evra.

Kurir.rs/Slobodna bosna Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track