BORCE ISLAMSKE DRŽAVE IZ BIH ČEKAJU TUŽBE: Mektić kaže da je u pitanju više desetina muškaraca koji se nalaze po sirijskim kampovima
Foto: Profimedia

borba protiv terorizma

BORCE ISLAMSKE DRŽAVE IZ BIH ČEKAJU TUŽBE: Mektić kaže da je u pitanju više desetina muškaraca koji se nalaze po sirijskim kampovima

Bosna i Hercegovina -

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da za sada nema informaciju šta se dešava sa državljanima iz BiH koji se nalaze u kampovima u Siriji, ali da je za više desetina muškaraca pripremljen krivični postupak.

Reč je, kako je rekao, o muškarcima protiv koji su u BiH ranije otvorene istrage i koji su na Interpolovim crvenim poternicama zbog sumnje da su počinili krivično delo pridruživanja terorističkim grupama.

"U narednoj fazi bi trebalo da se razgovara o ženama i deci i uslovima pod kojima bi bili prebačeni u BiH", rekao je Mektić, prenosi RTRS.

Prema njegovim rečima, policijske agencije u Bosni i Hercegovini dobile su informaciju da se u tri izbeglička logora na području Sirije nalazi 100 muškaraca i 160 žena i dece koji se mogu povezati sa BiH i teoretski imaju pravo na povratak u zemlju, ali će im to biti omogućeno samo ako se potvrdi da imaju bosanskohercegovačko državljanstvo.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja