ISTRAGA UBISTVA LANE BIJEDIĆ TAPKA U MESTU I POSLE SKORO MESEC DANAĆ: Tek sad pretresli kuću ribara koji je pronašao telo, a telefon pretražuju nemački stručnjaci!
Foto: Avaz.ba

uzimaju se dnk uzorci

ISTRAGA UBISTVA LANE BIJEDIĆ TAPKA U MESTU I POSLE SKORO MESEC DANAĆ: Tek sad pretresli kuću ribara koji je pronašao telo, a telefon pretražuju nemački stručnjaci!

Bosna i Hercegovina -

U MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona još nisu uspeli da uđu u trag ubici Lane Bijedić (19) iz Mostara, čije je telo 6. oktobra pronađeno u reci Studenčici kod Ljubuškog.

Istražitelji su pre nekoliko dana pozvali sve koji su bili na licu mesta kada je telo izvučeno iz reke, prvenstveno pripadnike GSS-a koji su učestvovali u akciji, da bi im uzeli bris grla na analizu.

Uglavnom, radi se o ljudima koji su mogli da dođu u kontakt s tragovima ili predmetima na mestu pronalaska tela, a čiji će uzorak, odnosno, biološki materijal poslužiti za eliminaciju da bi se došlo do profila osumnjičenog.

foto: Facebook/Nina Bijedić

Neshvatljiva je činjenica da su istražitelji tek 25 dana od ubistva, uz pomoć forenzičara pretresli kuću u blizini mesta pronalaska tela. Reč je o kući koja pripada ribaru koji je i našao Lanu Bijedić.

Inače, ta kuća je nedovršena i on u njoj ne živi, već povremeno dolazi na pecanje.

Čekaju se rezultati veštačenja Lanine odeće, između ostalog dukserice i farmerki, koje su bile pocepane. Na veštačenju su i njene beleške, laptop, ali i telefon koji je, navodno, bio upaljen u trenutku pronalaska, ali je iz neutvrđenih razloga ugašen pa se zbog jake šifre ne može ponovo pokrenuti. Telefon je, trenutno, na veštačenju u jednoj agenciji u Nemačkoj.

Trenutno, najveću glavobolju istražiteljima zadaje činjenica da nemaju mesto izvršenja zločina.

Prema pouzdanim saznanjima, automobili "BMW" i "fijat", koji su prečešljani uz pomoć forenzičara Federalne uprave policije, u vlasništvu jednog Čapljinca, ni na koji način se ne mogu dovesti u vezu s ovim slučajem.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track