Najnovije vesti

PRIČA MALOG DEJANA (11) TERA SUZE NA OČI: Majka ga je napustila i odvela mu sestru, sa bakom i dekom živi u trošnoj kući i ima samo 2 želje! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/BN TV INFO

tuga

PRIČA MALOG DEJANA (11) TERA SUZE NA OČI: Majka ga je napustila i odvela mu sestru, sa bakom i dekom živi u trošnoj kući i ima samo 2 želje! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Porodica Zorić iz sela Donji Agići, u opštini Novi Grad, živi u trošnoj kući kojoj svakodnevno preti urušavanje. Zaboravljeni od svih, preživljavaju od skromnih primanja i brinu o najmlađem članu porodice, jedanaestogodišnjem unuku Dejanu, koga je majka napustila.

Od nadničarskog hleba, porodica Zorić u selu Donji Agići, svakog dana živi u strepnji da im se trošni krov ne uruši na ono malo skromnog nameštaja, u dvadesetak kvadrata. Život sa suprugom, sinom i unukom Dejanom u jednoj prostoriji, bez kupatila, mučan je i težak, kaže baka Stana Zorić, prenosi BN.

Unuk Dejan jedina je radost za porodicu Zorić. Ovaj jedanaestogodišnji dečak, majku je video svega dva puta, nakon što ga je pre četiri godine ostavila i sa sobom povela njegovu mlađu sestru, koja mu mnogo nedostaje. Iako je majku molio da se vrati, njegove suze nisu omekšale njeno tvrdo srce.

Tuga za majkom nije pokolebala Dejana. Svakog dana on prepešači i po deset kilometara na putu od kuće do škole, iako nema uslove za učenje kao njegovi vršnjaci, u školi postiže vrlo dobar uspeh i talentovan je sportista.

Dejan Zorić ima samo dve želje, da mu se vrati sestra i da mu se sredi nešto kuće.

U međuvremenu pokrenuta je akcija prikupljanja pomoći za porodicu Zorić, čiji je inicijator Mladen Karan, novinar iz Prijedora. Do trošnog doma porodice Zorić teško se dolazi, zbog udaljenosti i lošeg pristupnog puta, ali to nije sprečilo Zoriće da sačuvaju nadu i veru u pomoć dobrih ljudi.

Kurir.rs/TV BN

Foto: Printscreen/Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...