ŠPIJUNSKU AGENCIJU BIH  PREDVODI PREVARANT: Direktor Osman Mehmedagić imao lažnu diplomu, sada je i zvanično poništena!
Foto: Printscren Youtube Al Jazeera Balkans

provereno

ŠPIJUNSKU AGENCIJU BIH PREDVODI PREVARANT: Direktor Osman Mehmedagić imao lažnu diplomu, sada je i zvanično poništena!

Bosna i Hercegovina -

Univerzitet za poslovne studije Banjaluka poništio je diplomu direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića za koju je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila da je stečena nezakonito, potvrđeno je Srni u Inspektoratu Republike Srpske.

"Republička prosvetna inspekcija izvršila je danas na Univerzitetu za poslovne studije Banjaluka kontrolu da li je izvršeno rešenje kojim je dat nalog da bude poništena diploma Osmana Mehmedagića i proglašena ništavom u `Službenom glasniku Republike Srpske`. Utvrđeno je da je Univerzitet postupio po rešenju inspektora", istakli su u Inspektoratu.

Uvidom u predočenu dokumentaciju, kako je navedeno, utvrđeno je da je Senat Univerziteta za poslovne studije na vanrednoj sjednici 12. novembra 2019. godine donio rješenje kojim je poništio diplomu izdatu na ime Osmana Mehmedagića.

Inspektoru je na uvid predočena i uplatnica "Službenog glasnika Republike Srpske" od 13. novembra 2019. godine za objavljivanje da je pomenuta diploma nevažeća.

Univerzitetu za poslovne studije je dat nalog da inspektoru posle objavljivanja dostavi dokaz da je diploma poništena u "Službenom glasniku Republike Srpske".

Kurir.rs/Atvbl

Foto: Printscren Youtube Al Jazeera Balkans

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track